Aktív témák

  • cld

    csendes tag

    Sziasztok!

    Tudom, hogy régi nóta már a 3GS-es és a 3G-s fehér iphone-ok repedése, ami sokak szerint csak véletlen, mások szerint pedig általános hibának mondható.
    Meg szeretném osztani veletek a történetem, remélem tanulságos lesz.

    2009 októberében vettem a fehér 3GS-s telefonomat. Én a hiedelmekkel ellentétben igen könnyen és gyorsan jutottam hozzá. A döntés és a hazavitel között 30 perc sem telt el. Azonnal vettem rá egy plüss tokot, abban tartottam mindig. Egy hónap elteltével a némító gomb mellett, az Apple logo irányában egy hajszálrepedést vettem észre. Nem is kell mondanom, hogy mennyire elkeseredtem. Jobban megvizsgáltam a telefont és a jack aljzatnál, valamint a töltő aljzatnál is repedések mutatkoztak. Mivel a telefont sosem ejtettem el, egy karcolás sem volt rajta - leszámítva ugye a repedéseket - azonnal mentem a t-mobile, hoz. Akkoriban még volt szervizes a boltban - azóta létszámleépítésre hivatkozva kirúgták - , reménykedtem, hogy kicserélik helyben. Közölték velem, hogy ezt sajnos fel kell küldeni Pestre - Kiskunhalasi T-mobil üzlet - mert ők nem nyúlhatnak bele, nem szedhetik szét, de valószínűleg el fogják utasítani, mert én már a nemtudom hanyadik iphone tulajdonos vagyok, aki ezzel a problémával jön és nekik is sorra elutasította a t-mobile vagy az apple vagy bánom is én hogy kicsoda. Nah erre a válaszra nem számítottam. Megkérdeztem tőlük, hogy ha még is ragaszkodnék a telefon felküldéséhez, akkor tudnak e biztosítani egy másik iphone-t cserekészülék gyanánt. A válasz NEM volt. Kértem, hogy segítsenek legalább a kontaktokat lementeni a telefonról - akkor még nem tudtam a contactsync nevezetű programról - hisz azok nélkül nem tudok dolgozni. A válasz, NEM TUDNAK segíteni. Rendesen kivágták nálam a biztositékot, de nem érdekelt. Hosszas keresgélés után találtam egy amerikai oldalt, ahonnan lehetett nagyon jó minőségűnek hirdetett fekete hátlapot rendelni.: http://www.sw-box.com/apple-iphone-3gs-16gb-back-cover-high-quality-black-.html. Megrendeltem, 2 héte múlva itt is volt. Akkor még 25 dollár volt az ára, postaköltséggel együtt 10.000 Ft-ba állt meg a hátlap. Sok szervizel próbálkoztam, de szinte mind elutasitó volt, amikor meghallották, hogy én vettem rá a hátlapot, ugyanis a forgalomban lévő hátlapok 99%-a hamis a szervizek szerint!: http://appsolute.hu/az-iphone-es-ipod-szerviz/gyakori-kerdesek/
    Nagy nehézségek árán Szegeden kötöttem ki, ahol egy nap alatt lecserélték a hátlapomat, de azt az ominózus fekete hátlapot nem tudták lecserélni méretpontatlanság miatt, holott az oldalon így hirdették: 100% Perfect fit. Náluk volt egy fehér 3GS-es, 16gb-os hátlap, ami jó volt a telefonomra, azt rakták rá, ennek kb 2 hónapja. Nos...a telefon azóta is tokban van és ismét 3 vagy 4 helyen reped a hátlap. Nem is kell mondanom, hogy ezek után nem veszek többet iphone-t.
    Hozzá kell tennem, hogy nem az Apple-le vagy iphone-nal van problémám, mert nagyon szeretem ezt a telefont, bár ennyi pénzért azért ne repedjen a műanyag hátlap vagy készítették volna fémből. De a magyarországi t-mobile az tehet nekem egy szívességet. Szóval lehet, hogy csak én vagyok ennyire balszerencsés a fehér iphone-ok világában - bár azóta sok fehér iphone-t láttam, kérdeztem a tulajdonosokat, hogy repednek e és a válasz igen sok esetben IGEN volt...-, de ez már szerintem több mint bosszantó.
    Elnézést, ha off voltam.

Aktív témák