Új hozzászólás Aktív témák

  • -Gabesz-

    senior tag

    Bios 1,31v (terhelés alatt max ~1,33v) 5,1GHz HT-on!

    Látható, hogy elérte a proci 1-2 magon a kritikus hőfokot, ezt a beállítást csak most röpke tesztre használtam. A 3900x-et természetesen nem éri be multiban, a plusz 2 mag/4 szálat nem lehet ledolgozni, de elég jól felhozza magát. IPC-ben és memória kezelésben jobb annál.

    5Ghz HT-on beállítás ami használható tartósan, ha kell a 20 szálas nagy teljesítmény. Sokkal barátibb Vcore mellett (1,24v) és alacsonyabb hőfokokkal üzemel így. ( [Korábban] már posztoltam a tesztet róla igaz ott még 1,26v-al használtam, és a CPuZ teszt ott hibásan alacsonyabb értékeket mutat multiban.)

    A CpuZ tesztelő részét kitapasztaltam, nem lehet csak úgy lefuttatni, mert sok esetben jóval alacsonyabb multi pontot ad, mint amit kellene. Korábbi feltöltéseimben ezért hibásan szerepel a multi rész. (nem lehet komoly tesztelő programnak venni)

    Ami most maradni fog állandó használatra, az a korábban már [posztolt] bios 1,34v @5,2Ghz HT-off beállítás. Ez a legerősebb egyszálas ipc amit használni fogok, igaz régen csak léghűtéssel voltam felszerelve. :)
    Összességében a 10 mag így HT nélkül is többet tud minden téren, mint a 8/16-os ryzen.

    Erről és a ram jelenlegi beállításáról mutatok még egy képet:

    A tesztelést ezennel befejeztem, a beállítások biosban le vannak mentve.
    Várom az új HEDT procikat és azok tesztjeit, tuning eredményeit. :)

Új hozzászólás Aktív témák