Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz ReFleXx #4351 üzenetére

    Az Optane szerintem elsősorban a 200+ series chipset kérdése (mivel az ahhoz tartozó IRST verzió téma), de legfeljebb is Kaby kell mellé (szerintem elég a chipset, és a SkyLake is belemegy a 200-as lapokba).
    Sőt, igazából bármilyen PCI-E slotba beteheted, ha megelégszel annyival, hogy felismerje a rendszer általános adattárolóként, a "támogatás" itt csak a régi-új Rapid Storage alapú gyorsítótárazási funkcióról szól. Illetve nem tudom, hogy a Windows is mutatja-e adattárolóként, vagy kooperál az Intel marketinggel az általános driver, és ilyenkor elrejti, de Linux alatt bármit csinálhatsz vele, mint ha szokásos NAND alapú SSD lenne.

    LinX-nél pedig erősen függhet a beállított memóriamérettől is a mért sebesség (míg el nem ér egy pontot, ahol már nem számít, vagy míg olyan sokat nem adsz neki, hogy utána a háttérfolyamatokkal együtt elfogy a RAM és elkezd lapozni a Windows, ami nyilván lassít).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák