Új hozzászólás Aktív témák

  • hackeeeee

    Jómunkásember

    válasz ricsi8800gt #24577 üzenetére

    What? :O

    Épp, hogy minél fentebb mész felbontásban, annál kevésbé számít a CPU erő, és számít többet a GPU teljesítménye. Ergo, pl. FHD-ban sokkal többet ér a magasabb cpu órajel. Persze, elég lehet alapon is, de amikor mégsem, akkor van, amikor ezért nem kell cserélni, hanem egy kis oc elég..

    Én végig tesztelgettem annó 1080p, és 1440p között mennyit számít a cpu, azonos vga mellett.. FHD-ban alap órajel azonos vga-val néhol 30% körül hozott, van ahol többet, van ahol kevesebbet, míg ez 1440p-ben 10-15% körül volt, szintén játékfüggő.

    Ennyit arról, hogy mennyit ér az alap vs oc órajel.. Persze, aki 1080p 60hz/60 fps-sel tolja, annak mindegy, de annak nem kell Z-s lap, K-s procival, ha nem akar tuningolni.. Mert a különbségből vehet több ramot, ssd-t, vagy esetleg nagyobb vga-t.

    Az ilyenek miatt jön legtöbbször az, hogy egy beállítás elszáll játékban, akkor "jajj szar a proci, szar a lap, szar a ram.." közben, csak nem tesztelt rendesen.. Persze a stabilitás nem csak ezeken múlik, de pl. Nekem is volt olyan, hogy minden teszt progi és majdnem minden játék alatt stabil volt, közben diablo3 alatt DX9-ben elhasalt a cpu..

    Véleményem szubjektív...

Új hozzászólás Aktív témák