-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz laskr99 #38553 üzenetére
Nekem úgy tűnik,hogy ibt alatt ugyan az a hőmérséklet kb a magoknál, mint korábban.
Mostaninál több a gflops(+ más rambeállítás), illetve kicsit megtévesztő a max fesz,mert gondolom össze vissza ugrál terhelés közben,de a korábbi (1 éves) méréseknél kisebb a max corevoltage[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz laskr99 #38555 üzenetére
Más beállítás vagy gyorsabb ram is lehet az okozója, ha volt esetleg cserélve vagy húzva lett.
Környezeti hőmérséklet is befolyásoló, venti fordulat, mennyiség, elrendezés, stb. Összetett dolog ez.
Persze a delid jó hatással van rá, ha megfelelően van kivitelezve.Szerk.: Linx jobban terhel,mint az ibt. főleg,ha avx 2.0-s v0.6.5-től felfelé
(#38557) laskr99 "Húzva mivel non k nem lehet" A ramra gondoltam,nem a procira. A procit látom,hogy nincs húzva
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Sziasztok
Adott egy 4790K ami az eladó szerint 4 Core / 4,4 Ghz-et 1.184 V-al tud 24/7, ez bizakodásra adhat okot a tovább tuningolással kapcsolatban? Ez átlagos? vagy esetleg kicsit jobb eredmény?
szerk: közben írta hogy 1,38 V-al 4,8 Ghz is megvolt kompakt vízzel, az már nem nagyon sok ? Cpu core-ról beszélünk
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
válasz Maelephant #38563 üzenetére
Ő se alkalmazta tartósan mert még nem volt delidelve a proci, es a hofokok ott nem voltak az igaziak.
Közben jött egy másik ajanlat is, ott 4790K@1,25V@4,7 GHz, szintén nem delidelve, kezelhető hofokokkal. Feljebb nem próbálta.
-
sagit
veterán
válasz F e Z o #38565 üzenetére
4,7-4,8 nekem megfelelne normális fesszel, ahol nem szabadul meg annyira el a fogyasztás. Mit keressek? Ez az 1,25@4,7 jónak mondható? Az lenne 62 ropi, a másik 1,184@4,4 ami 4,8-on is ki lett próbálva sok fesszel meg ~56
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Gróf... #38568 üzenetére
Mindkettő eBay Kleinanzeige, Németország. Elküldöm privben ha szeretnéd.
Végül egy harmadikat vettem ami prime stabil 4,7 GHz@1,25v, játék stabil ugyan ennyi fesszel 4,8 GHz-en. Vietnam, delidelt, grizzly folyékony fém a kupak alatt, hőálló szilikonnal visszaragasztva. Postával 200 euró, ma adja fel az eladó.
[ Szerkesztve ]
-
jani912
csendes újonc
sziasztok. lehet nem idevaló a kérdés, de felteszem. vásároltam egy használt lapot és procit. lap asrock fatality z97, proci i7 4790k. na most az a bajom, hogy pl a játék szarabbul megy, mint az i7 2600k procimon. pl a gta, eléggé vannak fps droppok, belassul a kép. ez a 2600k-nál nem volt. hogy az istenbe lehet, hogy egy jobb gépen szarabbul fut egy hülye játék, mint egy régin? meg még valami. olyan baj van még, hogy olyan 25 30perc után elkezd szaggatni akadni rendesen. van ilyen ciripelő hangja valaminek és amikor beakad egytized mspre, akkor megszűnik a ciripelő hang is. olyan, mintha nem adna elég áramot a táp. én csak úgy gondolkoztam ezen. előfordulhat? köszi, ha válaszoltok!
-
Lann
tag
válasz jani912 #38574 üzenetére
Találgatni lehet, viszont képek nélkül nincs sok értelme. Látni kellene, hogy pl. játék alatt hány fokos a proci, mennyire van kihasználva, esetleg egy videó, amin látni lehet mi milyen értékeken fut mikor megakad a játék, ilyesmi, és akkor el lehet indulni valamerre. Első tippem az lenne, hogy nincs rajta megfelelően a hűtés -> thermal throttling. Ha a táp lenne kevés (pl. ha elfelejted bekötni az alaplapi tápcsatlakozót) akkor csak szimplán lekapcsolna a gép ha már nem bírja.
-
jani912
csendes újonc
nem. far cry 5 is, mafia 3 is. kipróbáltam mindnél ez van. egy idő után van akadás. piszkosul idegesítő, hogy ez jobb gép, mint ami volt, és a régin nem csinálta. mi lehet a gond?
-
jani912
csendes újonc
fú a procit azt sajna nem tudom. asrock z97 fatality a lap
-
laychi
veterán
válasz jani912 #38583 üzenetére
Csak azert kerdeztem,mert nekem anno msi lapom volt es nem komalta a costaricai procikat. A rendszer is rocogos volt meg a bejelentkezesi hang a windowsban is akadozott eleve. Malay procikkal n3m volt gondja a lapomnak, illetve sajnos vietnamit nem sikerult kiprobslnom.
Ha a proci eredeti doboza megvan, akkor azon rajta kell lennie a gyartasi helynek.
[ Szerkesztve ]
-
jani912
csendes újonc
értem. nálam csak játék közben akad. elég idegesítő
-
jani912
csendes újonc
malaysia.
-
Maelephant
aktív tag
válasz jani912 #38587 üzenetére
Én egy BIOS-frissített MSI Z87-Gaming G43 lapban használok - Win újrahúzás nélkül - egy i7-4790K-t, asszem zsugorban vettem és nem emlékszem, milyen gyártmány, de nem produkálja az általad írt tüneteket, pedig pl. Far Cry 5-öt már felén túl végigjátszottam (csak az exkatona testvér területe van hátra) és semmi akadás vagy para. GTA V-tel is toltam egy-két órát, ott se volt gond.
-
bobalazs
nagyúr
Használt Haswell i7ek ára miért nem tart lépést az újabb szériával?
Újan olcsóbban lehet kapni már 4770,4790nél erősebb procit.
Tudjátok e mi az oka ennek? -
Maelephant
aktív tag
válasz bobalazs #38590 üzenetére
Szerintem mert már ritkasággá kezd válni, azért lehet ez. Valóban bosszantó kissé, hogy alig/néha lehet csak normális áron i7-4790K-t találni, de sztem lassan kimúlik a Haswell/DevilsCanyon (is). Egyébként tavaly július óta nem gyártják többé, EOL szakaszba lépett.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Maelephant #38591 üzenetére
Gondolom azért mégiscsak szépen fogyott az évek alatt, van belőle bőven; azok az emberek nem fejlesztenek nem adják el? Az intel 6 magosai vagy az új ryzenek nagyon olcsón vannak, és erősebbek.
[ Szerkesztve ]
-
TigerDzsó
tag
válasz bobalazs #38592 üzenetére
Ha megnézed a TechPowerUp-on az aktuális szavazás eredményét láthatod, hogy sokan vannak még Haswell-en és a régebbieken is.
Én megvárom még megjelenik valamikor a 8c/16t 8700k és reménykedek, hogy lejjebb viszi a 6c/12t 8700k árát és akkor upgradelek majd, addig kihúzom a 4790k-val.
-
Maelephant
aktív tag
-
SweetenGeR
csendes tag
Sziasztok!
Most váltottam FX rendszerről Intelre, és problémába ütköztem.
Alaplap: ASUS Z87 Deluxe
Proci: Egyenlőre egy i3-4330 3,5ghzNemtudom hogy szoftveres hiba vagy a vízhűtőm blokkom nem fekszik fel teljesen a CPU kupakjára.
A Windows-t nem raktam még újra , de a héten megfog történni a proci váltás miatt.
Prime95 alatt és Aida64 Stability teszt alatt a procim felkúszik 70-80 fokokra (BIOS full default) és a ventik hideg levegőt fújnak ki a radiátoron zárt háznál (20perces Prime95). Nem kizárt hogy levegős lett a paszta vagy valami ilyesmi, vagy a windows újra rakás megoldaná a gondot? Ha lebírta a 8magost szénné húzva hűteni 65 fok alatt több mint 220W+ os fogyasztással, de ez a 54W-os proci 4 maggal megfogná?Hűtőm: Cooler Master Seidon 120V ver.2 (2x2000RPM ventik)
Segítségetek megköszönném!
Balázs
-
trancemusic
senior tag
Sziasztok!
A0 hibakód,lehúzott hdd-ssd,vga,usb-k, szinte kopasz alaplap,bios főképernyőn nem lép túl.
Gyanítom,lga láb görbület,vagy kosz került bele. Hűtő le,paszta,hűtő fel,utána jelentkezett.
Megnéztem,nem látok semmit. (Már jojózik a szemem,annyiszor néztem) Annyi segítséget kérnék,melyik területen lehet a "ludas"??
Most beindult,erről a gépről írok,de restart,vagy sleep mód után megnyekken. Most lazán húztam meg a rugós csavarokat a víz blokkon. Gyári hűtővel is ugyanez a hiba.Nagyon köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Z97es lapban egy sima 4690es kezeli a 1866os ramokat vagy 1600on fognak futni?
Köszönöm.
# ANTAL Tuning #
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Az normális hogy a processzor frekije le felugrál? Hol 3GHz fölé hol meg 1,2GHz-ig is le szokott menni
[link]Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest