Új hozzászólás Aktív témák

  • MM

    őstag

    válasz roland929 #1992 üzenetére

    Szia!

    A lenti 4 képen láthatod, hogy milen beállításokkal megy nekem Extreme4-ben stabilan 4,4Ghz-en a CPU.
    (OC Tweaker fül - a fehér hátterű számok miatt kellett ilyen béna szögből vakuval fotózni...) Először is töltsd be a RAM-od XMP profilját ennél a fülnél, majd állítsd be az összes többi beállítást.
    Mivel nem tudunk semmit a konfigod további részéről (milyen ház, jól szellőzik-e, gyári CPU hűtő, vagy valami izmosabb, milyen VGA fűt mellette, milyen a tápod) első nekifutásra javaslom, hogy a "CPU Ratio" "All core" legyen 40, a "Vcore override voltage" pedig 1,15V.

    Ezek után célszerű egy Prime95 28.1-es tesztet futtatni. Kb. 15 perc után kezdi el az FPU-t is keményen nyüstölni, ha ez 20-25 perc után 90 fok környékén megáll, és emellett stabil a géped, akkor minden rendben. Ez azt jelenti, hogy normál használatban 70 foknál nem lesz melegebb a CPU.
    Ezt közben pl. HWInfo64-el célszerű figyelni ("sensors only" módban)

    Ha stabil, és a hőmérséklet is OK, akkor a CPU szorzót emelheted 41-re, majd 42-re, ha szerencséd van még ott is stabil lesz. Ha 4,2Ghz is stabil így, utána azért én 1,15V-ról 1,16V-ra állítanám a biztonság kedvéért). Ennél nagyobb órajelhez biztos, hogy több feszültség kell, de ha nincs egy jól szellőző házad egy komolyabb hűtővel, akkor ennél tovább nem nagyon lehet jutni.

    Azért a 4mag/4-4,2 Ghz igen komolyan megy már! :)

    (az 5. kép az "Advanced/CPU configuration fül elvileg default beállításoknál így néz ki, ehhez nem kell nyúlni)





    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák