Új hozzászólás Aktív témák

  • helkis

    addikt

    válasz didyman #7232 üzenetére

    meg sem merem mondani, hogy nem mértem, hanem csak "soft"-lestem meg az értékeket. :B (a software legalább mindig ugyanazon a ponton veszi a jelet ;))
    mostpedig egyszerü logikai ok-okozati következtetés következik szvsz módban: nem tudom mennyire vannak túl vagy épp alul stabilizálva a mai lapok feszültségelőállítás terén, de mivel nem lehet két ugyanolyan elektronikai elemet gyártani a mai napig és ráadásul több is van egyszerre egy körben valószinüsítem, hogy maga a tűrés határozza meg azt a feszt, amivel az eltérhet a beállítani kívánttól vagy a hardware elindításához szükséges referencia értéktől. (ennek mértékéről folgalmunk sincs, de nagy nem lehet, hamár a procifeszt 0.05v-onként lehet adagolni.. :D) tehát szerencse kérdése, hogy mennyire közelíti meg a bios "cimkét" a leadott fesz. lehet kevesebb, pont megegyező vagy épp nagyobb is, ezesetben "negatív dropról" beszélnénk? :F továbbá mivel az előállító áramkör nem változik, ezért mindig ugyanakkora az eltrés a beállítottól, vagyis ez nem hibája a lapnak, hanem tulajdonsága. ha több fesz kell, többet kell beállítani, nevezhetjük dropnak is, de akkor ez egy "fix drop" (ellenkezik a szó jelentésével), amit felesleges összehasonlítani még 2 gyártásban egymást követő alaplapon, mert nem lesz benne semmilyen értelmes tendencia, csak a gyárási szórást lehet felfedezni benne, ha egymáshoz hasonlítjuk őket. ha önmagukhoz, akkor meg nem fog válzotni soha, még terhelésre sem. éppen ezért nincs is jelentősége. az igazi "drop" mikor a leadott fesz a terhelés hatására lecsökken, kisebb terhelés kisebb drop, nagyobb terhelés nagyobb drop, mérhető, hasonlítható, stb.. :B

    (függelék: eddig is volt drop, csak a procik nem voltak ennyire érzékenyek rá, valszeg közeledünk a technológia határaihoz, ezért megnőtt a jelenség feltünésének aránya.)

    "Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

Új hozzászólás Aktív témák