Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz raskolnikoff #8500 üzenetére
egyelőre jöjjön ki,lássuk mennyibe jön,aztán majd kiderül.valszínűleg csak hsaraütés szerű válaszokat fogsz kapni tippem olyan 65 körül.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
subaruwrc
félisten
ez olyan meddig érdemes húzni típusú kérdés volt....
endorf jó neked -
Mendax
tag
valaki tudna segíteni hogy egy gigabyte p35 ds4 rev2.0 lapon ha egy E8200-at szeretnék felhúzni 4ghz-re akkor mennyi feszt adhatok max a procinak és minek kell esetleg még feszt adni??? és mennyit???
köszi[ Szerkesztve ]
üdv: mendax!
-
Laraxior
titán
egyedül a procinak adj..olyan 1.35 körül lesz. ha sok ramod van akkor esetleg az mchnak +0.1V
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
boci85
tag
Nem értem mér kérdezgettek ilyet hisz itt a google
amugy már kapható egy ideje csak hát nem magyaroknál
70 alatt van a legolcsóbb helyen ha nem hisztek itt egy [link]!
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Én is kergetem az E8400-at, de még sehol sem láttam. E6750-ről váltanék és a lényeg, hogy a legideálisabb 2 magos proci kellene. Szerintetek?
-
Brae
őstag
24/7-re megtaláltam a legideálisabb beállítást: 8x475@1.264
Keveset fogyaszt, hűvös, halk, gyors -
Laraxior
titán
68 fok...hűvös nekem ha 50 már az sok...már kapcsolom be a ventiket..
-
-
Laraxior
titán
válasz subaruwrc #8512 üzenetére
pedig terjednek olyan hírek hogy megáll a tudománya...én már csak úgy emlegetem hogy veszek egy Q9x50 procit...várok amíg lesz pár példány itt.Akik vakon ugranak fejest
-
banderasz77
addikt
És E8400 tuning tapasztalatok vannak már, hogy melyik a jó példány? Vagy mind jó?
-
slett27
addikt
Olvasgattam külföldi fórumokat és mindenhol azt írják, hogy a Q9x50-es procik FSB wallosak olyan 450 körül. De ezt mire alapozzák ? Van aki már tesztelte gondolom...
Ha ez igaz, akkor nem best buy-ok lesznek.#8514 emre33 : ismerős ez a érzés.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
emre33
addikt
válasz slett27 #8516 üzenetére
C0-ás példányok tesztéből indulnak ki.
Pedig az Intel is elismerte hogy azért késtek a 4magos cpuk, mert magas Mhz hibázott a cpu, és romlott a L1 és L2 cache teljesítménye
Várjuk meg a holnap napot, biztos lesz valaki aki letszteli a Q9300 cpu-t (rendes alaplappal)
[ Szerkesztve ]
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
raskolnikoff
őstag
de a gugli nem mongya meg hogy júniusig érdemes-e várnom vagy inkább addig vegyek meg egy wolfit. bár ahogy intelt ismerem minthogy amdnek nem sok új babér for teremni nem nagyon viszik lejjebb az árát. ha 65 körül lesz akkor lesz@rom.
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Zé_Mester
őstag
nem értem mire ez a nagy hajcihú a 45nm-es Quad procik után.
még sehol nem találni róla tesztet, de még egy retkes képet sem, ahol tuningolták volna.
XS-en még egy deka eredmény sincs fent, pedig ha valahol, akkor ott már biztos kipróbálta volna valami elvetemült.idő kérdése, felesleges addig róla tárgyalni, meg szaporítani a felesleges hsz-eket hogy hol lesz FSB wall-os meg hasonlók
[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
én meg 15GHz-en akarom majd hajtani az E8200-at, 1,6V-tal max gyári coolerrel, 24/7-be
csak hogy ne legyen különösképpen sokkicsit uncsi már ez a "napi 2x bejelentjük hogy nekünk ilyen meg olyan procink lesz, meg hogy ilyen meg olyan lap alá"
örülök neki, legyen is én azt kívánom, de ezt ha csak egyszer írok le, akkor is megértjük -
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok!
Biztos levan írva ebbe a topikba aválasz a kérdésemre, de most nem fogom végiolvasni mint a 8300 hozzászólást
Szóval. Miben jobb az E6750-nél az E8200?
Órajelük ugyan annyi, FSB ugyan annyi. Én az enyémet 3,5 ön hajtom és meg se nyikkan.
Teszt eredményekben sem látok számottevő különbséget. Egyedül a 6MB L2 Chache ami első ránézésre több.Most adom el a komplett gépem és nyár végén veszek ujat. Ha addig nem jon erősebb akkor a wolfdale játszik.
[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
Beowulf_78
addikt
válasz BLOODSHOT #8524 üzenetére
Azonos órajelen pl. játékoknál 10-15% gyorsabb a Wolf mint a Conroe. Kevés?
Azon kívül jobban tuningolható, hűvösebb, és az "első ránézésre több" L2 Cache nagyon sokat dob a teljesítményén.
De végülis...tényleg nincs nagy különbség.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
laragirl83
őstag
-
westlake
félisten
erdekes, hogy ahany ketmagos, 45 nanos proci jart nalam, meg egyik sem ment 4.45 giganal tobbet.. pedig nem egy lapban problatam oket.. este nezegettem (meg az ep35-ds4-ben) airbooms e85-oset es arra jutottam, hogy 1.3 volton kb. 4130mhz-en stabil, 1.5 volton pedig 4450mhz.. mindenesetre este beuzemelem az x48-dq6-ot..
Play nice!
-
banderasz77
addikt
Ha 1 proci tuningnál a prime95fut 4 órája alatta lefut a superpi is 1M 16M 32M-el, akkor miért hibázik az Orthos 1 óránál v. 3 óránál, amikor éppen kedve van?
-
westlake
félisten
válasz tom_tol #8530 üzenetére
lattam, olvastam... bocs, de nalam egy super pi 1m lefutasa nem stabilitast igazolo teszt.. (mar nagyon-nagyon sokszor elmondtam ) teny, hogy a kritikalis hibakat az is kidobja, de lattam mar olyat, hogy egy 32m-es teszt lefutasa utan a prime 3 perc alatt elhasalt..
mod: azt lehet elfelejtettem mondani, hogy ha en tuningrol beszelek, akkor kizarolag prime-stabil eredmenyrol van szo..
#8531: miert hasznalsz egy "elavult" stresszelo progit? a prime95 25.6-al mi a baj?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
banderasz77
addikt
Na már futtatom is az újat. Valami beállítási tanácsod van? Vagy minden mehet ahogy van?
-
banderasz77
addikt
Még 1. Meddig kell ennek futnia, hogy tuti stabil-e a tuning?
-
westlake
félisten
válasz banderasz77 #8534 üzenetére
cpu teszre small fft, memoriara pedig a harmadik.. ha fut 2-3 orat, akkor mar mondhatjuk, hogy stabil a cucc..
mod: szerkesztes gomb[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
keIdor
titán
Láttunk már C1-es Q9550-et pl. és azt hiszem 37xxMHz-nél volt a vége...
Ami jó vétel lesz az a Q9650 9-es szorzóval nyáron... ára igaz 100k felett... de ott már 445×9=4000MHz és akkor már csak a feszre kell figyelni... addig meg elvagyok az 1,4V 3800MHz stabil Q6600-ommal.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
BLOODSHOT
senior tag
Akkor ha jól értem, a különbsé az E6750-em és az E8200-as wolfdale között, a 6MB L2 és a nagyobb tuningpotenciál? Ez mit jelent? Mondjuk egy Silent Knight-al meddig húzod? Meg milyen deszkával?
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
Szatesz
őstag
válasz BLOODSHOT #8539 üzenetére
Hát feljebb huzod mint a 6750 et +gyorsabb a nagyobb cache miatt és a 45nm miatt...tehát amig huztad a 6750 et 3500 ra a léghutessel ezt fogod 3.8 ra remélhetoleg..de ez csak pl....Ez mar nem melegszik annyira RGO jobban tuningolhato is...
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz Szatesz #8540 üzenetére
Nekem 3500 a vége, és nem a hűtés miatt hanem mert a lap nem bír többet. Pedig a P5KC és a P5K jól húzható lapok.
De gondolom nyár végéig még kijön egy pár új, szóval nem izgatom magam.Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz Szatesz #8542 üzenetére
Ez mar nem oszt, nem szoroz. Csak nekem számok kellenének h ki meddig húzta? milyen lappal? És silent knight szintű hűtéssel. Nem akarok szárazjeget tenni a gépbe
-
westlake
félisten
most valt elerhetove amcsiban a q9300, potom 299$-os aron.. eleg nagy osszeget tennek arra, hogy az intel igy fogja "kicsopogtetni" az uj negymagos procikat (nem xeon-rol van most szo).. nem tudom ki az a hulye, aki megveszi a q9300-at ilyen aron, mikor 50$-al dragabban mar q9450-nek megfelelo xeon-t vehet.. pancserek
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Zé_Mester
őstag
válasz BLOODSHOT #8543 üzenetére
nekem annó ASUS Silent Square Pro hűtőm volt, és az E6750-em 4160MHz-ig ment.
most E8200-asom van, Ninja van rajta, és 4560MHz volt a max ami kijött belőle. (ez még a Gigabyte P35-DQ6 lapban).
de mostmár DFI LanParty UT P35-T2R lapom van, és eddig az E8200 4400-ig ment. ma délután nézem majd tovább is, csak ez nem a DQ6 lap hogy kitt-katt és megy.de am az E6750 után a 8200-as mintha nem is az a világ lenne. sokkal gyorsabb azonos órajelen, ez főképp játékokba vehető észre. és azonos órajelen sokkal kevesebb fesszel is beéri, így egyértelműen hűvösebb is (igaz hogy a wolf szenzorai nem jók, de így is hűvösebb)
itt van pár eredmény is:
Gigabyte P35-DQ6 + E8200 --> 6x575FSB
Gigabyte P35-DQ6 + E8200 --> 8x570FSB
DFI LanParty UT P35-T2R + E8200 --> 8x550FSB ez Prime stabil eredmény[ Szerkesztve ]
-
Szatesz
őstag
válasz Zé_Mester #8547 üzenetére
Azt hozza kell tenni hogy te hiaba léggel de nyitott ablaknal érted el ezeket ha jol tom nem? Én is ugyan igy jartamamikor a DS3P met lecseréltem maximus formulara...kevesebbet ért el mint a régi lapom ezért veszek legkozelebb is GB -t
[ Szerkesztve ]
-
Szatesz
őstag
Attol félek a quadok terén nem lessz ekkora elore lépés mint a kétmagosok terén...csak horror aron....
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- Kés topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest