Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
válasz butcher eu #12752 üzenetére
Az szvsz, szereny velemenyem szerint a szabadsagon vaok szerdaig roviditese vagy valami hasonlo lehet, a 24/7 azt pedig mindenki tudja, hogy 3.428.
If he dies, he dies.
-
XaraX
addikt
válasz Szatesz #12789 üzenetére
Pedig igencsak számít,és ez nem újkeletű dolog.
Mindig ez volt,hogy az új procik esetében az elsők sorozatok jól mentek,aztán később egyre kevesebb tuningpotenciál lakozott bennük.
Számomra általános szabály lett,hogy lehetőleg minél hamarabb szerezzem be,ha szükségét látom,és kízárolag dobozos példány lehet a választottam(nem a gyári hűtő miatt természetesen )
Ezért is írtam az FPO-t,kivétel erősítí a szabályt,mivel elég új és nem dobozos volt a fennt említett példány. -
Egon
nagyúr
"Mindig ez volt,hogy az új procik esetében az elsők sorozatok jól mentek,aztán később egyre kevesebb tuningpotenciál lakozott bennük."
Nem éppen: a gyártástechnológia fejlődése időnként (sokszor) többet nyom a latban. Pl. a Coppermine cerkákból is az utolsó stepping (cd0) volt a legjobban húzható: anno pont itt a ph-n teszteltek egy 566-ost (amiből elvileg nem is volt ilyen stepping), ami 100%-os tuningot tudott (1133 MHz), mindenféle trükk vagy extrém hűtés nélkül...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Madtomi
tag
válasz Zé_Mester #12795 üzenetére
Nézd wolfot még nem próbáltam. Ha elviseli akkor ezen nincs mit beszélni. Az előző kommentemben leírtam, hogy a lap sincs hűtve bár nem tudom neked mi van még pluszba hűtve de egyben megegyezhetünk, hogy ha megjön a nyár akkor ez hiába jó hűtő akkor sem fogja elbírni mivel a mostani hőmégséklet még eléggé ledvező a tunighoz. De ha neked volt tavaly nyáron is wolfod és húzva volt akkor te tudod, hogy mik azok az értékek amik kijönnek olyankor a nagy melegben.
De igazándiból a lényeg az lett volna, hogy megnézze haver, hogy mi az amit visz a proci. Én bevallom nincsen tapasztalatom sem a Gigabyte-tal kapcsolatban sem pedig a wolffal így azt javasoktam neki, hogy terhelve ne menjen 1,3 felé mivel azt elfogja vinni nyáron is a hűtője. Szerintem ebben semmi rossz nem volt. Nem tudom miért gondoltad azt, hogy megijesztettem ezzel havert, hogy csak 1,3-ig menjen el a tuningban. -
Szatesz
őstag
válasz tom_tol #12807 üzenetére
Nem mondassz hulyeseget.....De ha jol megtudod huteni akkor 1.35v al már mindegyik mashogymegy..e8200 atlagban megy 3.8Ghz-t egy e8500 meg meg 4.2-4.3 at.. igy mar van értelme ha valamiben észreveszed a kulonbseget..
Ma 4 dolgot adtam el PH!-n imádom.....
[ Szerkesztve ]
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
winfier
senior tag
Szerintetek melyikben lehet jobban tuningolni egy e8200-est
Asus commando vagy giga p35ds3.
azt tudom, hogy a procitól függ a tuning, de a procit most ne nézzük,
hanem, hogy melyikkel lehetne tovább jutni tuning szempontjából.
THX"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
XaraX
addikt
"a gyártástechnológia fejlődése időnként (sokszor) többet nyom a latban. Pl. a Coppermine cerkákból is az utolsó stepping (cd0) volt a legjobban húzható"
Ez temészetesen így van,steppingváltás esetén a természetesen újból a életbe lép a minnél elöbbi beszerzés.
De ez gondoltam,természetes.
Lásd Q6600 B3,Q6600 G0......pl
De wolfoknál még nem volt steppingváltás tudpmásom szerint.[ Szerkesztve ]
-
shancy
csendes tag
Sziasztok !
1 hét mulva veszek Procit és még mindig vacilálok
E8400 vagy Q6600 ?
Főleg játékra szeretném.
Megköszönném ha megerősitenétek az álláspontomat.
Én az E8400 felé hajlok.
Előre is THX -
shancy
csendes tag
válasz South Velen #12818 üzenetére
THX : ) akkor marad az elképzelt koncepcio!
-
ProEvoFan
nagyúr
az E8200 2.66GHz procim 1. illetve 2. magja 40-43 fokos de a CPU csak 28-32 alapjáraton
mitöl van ez a nagy különbség? a gyári venti miatt?
ha játaszok akkor közelitenek egymáshoz az eredmények de akkor is van köztük diferencia[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
válasz ProEvoFan #12821 üzenetére
szenzorhiba.
köztudott hogy a wolf-ok szenzorai nem mérnek jól.
nem kell velük foglalkozni, ha ésszerű keretek közt állítod be a feszt akkor nem lesz baj.
ha meg alapon használod, akkor pláne ne idegesítsenMOD.: közbe tesztelgetem az új lapomat, sikerült eladni a DFI-t. egész korrekt lapocska a mostani, egyszerűen beállítható, nem hisztizik úgyhogy tényleg szuper.
első beállításra eddig sikerült eljutni, megnyugtató hogy nem volt visszalépés a csere
most még finomhangolom kicsit, menni fog ez sokkal többet is[ Szerkesztve ]
-
butcher eu
senior tag
Sziasztok
Tegnap megkaptam a TX2-met, és elértem vele a 4GHz-t stabilan, és 48 fokon.
Viszont nem nagyon tudok tovább menni, mert kifagy a masina.
A stabil értékek a következők: 8.5x471FSB 1.376V ram 1.3V
mi lehet a hiba, hogy nem tudok feljebb menni?
Úgy gondolom nem a ram, mert hűtés nélkül is ment 1000MHz-körül, most meg hűtve van egy 9cm-s ventivel, és csak 948MHz-en megy.
Adtam még feszt a procinak, 1.4V úgy elindult a vinfos, de folyton hibázott.
Majdnem minden programra kidodta hogy a program leáll, vagy nem válaszol.Ha van valami tanács, tipp, örömmel fogadom.
-
VinoRosso
veterán
Üdv!
Úgy néz ki megint sikerült egy jó boltot csinálnom, van egy 8200esem, aminek nem működnek a belső hődiódái. Core temp, everest, real temp minda 3 ffix értéken áll, és nem moccan 1°C-t se, fix 35°C real temp, fix 45°C core és everest. Hallott már valaki ilyenről? Lehet ez amiatt, mert túl volt feszelve a proc, és kisültek a diódák, vagy ez lehet gyártási hiba miatt esetleg? Tud valaki valamit erről?
-
Zé_Mester
őstag
válasz Bagira01 #12823 üzenetére
hidd el, már jobban tetszik.
egyszerűbb beállítani, megy mint a hülye, nincsenek benne agyatlan, hisztis dolgok mint a DFI-ben.
ami most feltűnt : a DFI-be 1,5V kellett legalább a procinak hogy 600FSB meglegyen !!!
ebbe a lapba 1,4V van beállítva és már 608-nál tartok. ezért ez kicsit fura.
hja. és a proci természetesen ugyanaz. -
Sátán44
addikt
válasz shancy #12825 üzenetére
Éppen arra szerettem volna kilyukadni,hogy a 3,6ghz-t így is el fogod tudni érni,csak a 4GHz kell sok fesz,amit a korábbi szériások kisebb fesszel röhögve vittek.pl 1.296-on volt aki 4ghz felett volt.Az én E8400-om már 1.3v alatt nem éri el.
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Sátán44
addikt
Megpróbáltam 9-es szorzóval mit tud és szintén 3.9 GHz-ig jutottam 1.296V-on.Nem értem,ha nagyobb a szorzó akkor az fsb kisebb,tehát nem kell annyi fesz és mégsem tudtam kihozni belőle a 4ghz-et.
-
butcher eu
senior tag
Még egyszer felteszem a kérdésem mer úgy tűnik elkerülte az emberek figyyelmét.
Tegnap megkaptam a TX2-met, és elértem vele a 4GHz-t stabilan, és 48 fokon.
Viszont nem nagyon tudok tovább menni, mert kifagy a masina.
A stabil értékek a következők: 8.5x471FSB 1.376V ram 1.3V
mi lehet a hiba, hogy nem tudok feljebb menni?
Úgy gondolom nem a ram, mert hűtés nélkül is ment 1000MHz-körül, most meg hűtve van egy 9cm-s ventivel, és csak 948MHz-en megy.
Adtam még feszt a procinak, 1.4V úgy elindult a vinfos, de folyton hibázott.
Majdnem minden programra kidodta hogy a program leáll, vagy nem válaszol.lécci lécci lécci
-
Sátán44
addikt
Ventillátor max fordulat.Sztem a procidnak ott a vége a léghűtéssel.
-
detroitrw
addikt
válasz butcher eu #12832 üzenetére
nekem anno a E6300-al 497 volt a vége a cuccnak, itt többször simán lefutott a superPi a 3dmark is /persze a orthos hamar kidobta/
de 498-on el se jutott az üdvözlőképig /s persze hiába adtam feszt aminek csak lehet ott egyszerűen nem volt képes tovább menni/ -
Zé_Mester
őstag
válasz Sátán44 #12831 üzenetére
a procifesz nem a szorzótól függ, hanem az órajeltől.
attól hogy most neked kisebb az FSB az csak a lapnak könnyít, mert kevesebb fesz is elég az NB-nek. az órajel attól még ugyanúgy 3900MHz, tehát tökmindegy hogy most te 8-as vagy 9-es szorzón éred el, az eredmény ugyanaz.adj már neki 1.35V-ot és akkor menni fog rendesen. attól még semmi baja nem lesz
butcher eu - valszeg a lapodnak kevés a fesz. az ilyen program leállósdi általában a kevés NB fesz miatt következik be. emelj neki egy kicsit, és nézd meg hogy mi változik.
ez lenne a lényege az egésznek, hogy teszteled, változtatod és kitapasztalod -
booz
senior tag
válasz butcher eu #12832 üzenetére
ha a ramnak tényleg 1.3v adsz az szerintem édes kevés mert asszem gyárilag 1.8 2.2v re vannak kalibrálva de ha nemigyvan javitsatok ki!tehát kevés a ramnak a fesz ezért nem megy a tuning
mod: nézd csak meg 1.9-2.4v geil black dragod[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz VinoRosso #12829 üzenetére
Végülis nem kúródott el teljesen mert valamit most mégiscsak mér, de nem hiszem hogy jót, mert a CPUIN magasabb mint a magok kb 5 fokkal, az átlag meg +15°C a CPUIN javára, és csak akkor hajnaldó mérni, ha a maghőmérséklet meghaladja a 45°C. Ha alatta van, akkor fix 45°C, szal el van kúródva a szenzor nem kicsit.
-
Sátán44
addikt
válasz butcher eu #12844 üzenetére
Procit Prime95 a Ramot: Memtest
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Telefunen #12847 üzenetére
Én is így tudom. E8400-nál alapból pl. 3GHz az L2 cache frekije is.
Szerk.: Intel is így tudja.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Larry303
addikt
válasz Telefunen #12847 üzenetére
háát érdekes azé, mert akkor ugye 8x450en ill 9x400on a procinak ugyanúgy kéne a memóriával bánni (ha feltételezzük, ho kb azonos órajelen jár a ram természetesen, amit tudom ho csak kb % os arányban tudunk kiszámolni, bár biztos vannak olyan frekik, amin fel lehet szorozni a ramot szinte azonos órajelre, persze azonos mch késleltetés mellet mindezt) jelen esetben az 50mhz a buszon sztemannyit nem számít így sem úgysem fogja megközelíteni a busz elméleti sávszélességét a valós memolvasás...és sztem ezekbenaz esetekben is lenne különbség a két tuning között annak ellenére, hogy a proci uazon az órajelen jár...itt van egy érdekes cikk ebben is még úgy említik a dolgot...
de mivel más forrással nem rendelekzek ez ügyben így akkor visszavonom az állításomhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
BalaNce87
addikt
Egy ideje nem olvastam már, mennyit sikerült kihoznod a 8500as prociból zé?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest