Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    válasz opr #1556 üzenetére

    Nekem az őshazából szigorúan csak Vas megye környéke maradt mint értelmes opció, osztrák+szlovén határtól gyalogló távolságra. Ha bármikor is "haza"mennénk ÉS érdemben olcsóbbak lennének ott az ingatlanok, mint a határ osztrák oldalán (egyelőre a magyar drágább :DDD ), akkor az még lehetőség.

    "Praktikus paradicsomnak" szvsz elég sokmindent kipipálnak Horvát és Görögország kevésbbé forgalmas részei. Igen, ezek inkább szigetek lesznek, de a nagyobbak/vagy félsziget. Horvátoknál pl Korcula, Brac, ahol nem taposnak agyon a turisták még Júliusban sem. A sziget-státusz igencsak jó az aljanép távoltartására: a csóri nem fog kompjegyet venni. És egyáltalán nem drága helyek angol szemmel nézve, 200 lepedőből olyan viskót veszel, ami már megszólal.
    Egy bajom van velük: egyik nyelvet sem beszélem még csak távolról sem, és egy esetleges ottÉLÉSHEZ bizony kell a helyi nyelv.

    A seychelle-hez visszatérve: ha helyi munkára szorul az ember, vagy teszemazt az ember gyereke helyben dolgozna, azt már elég gyérül fizetik. Csodák csodája mérnöki szakmámba valót láttam nemrég ott, állami szektor: kemény havi 1000EUR-t adtak volna ha jól számoltam :DDD . Ez azért elég sovány, úgy hogy még a virsli is fagyasztva úszik át Indiából. Az ilyen paradicsomválogatáskor érdemes azért számításba venni, hogy mi van, ha bekrepál a remote meló és helyben kell valamit ügyeskedni/az ember párja nem remote tolja pl a háert, ember gyereke nem nő bele diákmelós korától valami remote IT-s karrierbe.

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák