Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Beerwolf #1114 üzenetére

    Szerintem esélyes egy combosabb, 20-30% korrekció. Miért? Két ok: már nincs hova CSOK-pénzt pumpálni. Következő szinthez kb Matolcsinak kéne kitolni egy targoncán napi 3 raklap 20ezrest Parlament elé úgy osztva, hogy aki vállalja, hogy ingatlant vesz belőle, vihet egy bőröndnyit.

    Másik: hogy nemhogy a fenti akcióra, de már a CSOK-ra sincs elég pénz. Alapvetően szigorodik a nemzetközi pénzügyi éghajlat, ráadásul megcsapják az EU-s forrásokat.

    Harmadik: a külföldi vásárlók, amennyi volt, is elpárolognak: itt UK-ben elkezdtek csökkenni az árak, látok 10% körüli csökkentéssel hirdetett, fél éve a piacon lévő ingatlanokat. Ilyen az elmúlt 5-6évben totál Sci-fi volt. Egy pénzes ingatlanbefektető ilyen szituban inkább ezekből szemezget, nem a készakarva magasan görcsölő magyarral próbál tárgyalni. Még nem, majd ha 1év múlva észhez tér, TALÁN.

    Én komoly Ft-gyengülésre is számítok most, hogy relatíve egész jól megerősödött.

    #1115: pontosan :R. A spanyoloknál is várom ezt a korrekciót, lassan már láthatóak a jelei. Ottani magyarok (nem kevés lakástulajdonos - nem akarja elhinni hogy esetleg az övé se fog jövőre 10%-al olcsóbb lesz mint idén) hitetlenkedik, meg magyaráz, hogy dehát ez lehetetlen. Ennek ellenére ott is látom a hirdetéseken, hogy 3-4hónapja kint van, jön az értesítés, hogy a figyelt objektumnál 100eEUR-ról 91ezerre csökkentették az árat, stb. Idő kell, míg megemészti az eladó, hogy a kecója a kiírt ár kb FELÉT (se) éri, a reális ár vhol a 2016-os szinteken van.

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák