-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz snapdragon #31743 üzenetére
A teljes feltöltéstől (esetleg a lemerítéstől) adta meg magát, nem a kalibrációtól. Valószínűleg rövid időn belül úgyis elfáradt volna.
The only real valuable thing is intuition.
-
J00hnny
aktív tag
válasz buvartacsko #31752 üzenetére
Nekem is van IBM aksi W500-hoz
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #31752 üzenetére
Nekem IBM-ben volt lenovo (x41)
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #31755 üzenetére
Nem kell súgdolózni, tudom, hogy már a lenovo alatt készült, írtam is már párszor. Csak arra akartam utalni, hogy akkor még használta az IBM logót a lenovo, mint pl. a T60 akksin, amit W500-ba raktak, de volt IBM logós X41 akkum is.
-
cellpeti
nagyúr
válasz audi100td #31741 üzenetére
éjszaka elindítom rajta ezt az aksis dolgot, hátha segít. Amúgy eddig nagyon tetszik, és az én igényeimnek elég is. Volt HP6910p-m, de azt az én véleményem szerint magasan veri. Mind anyaghasználatban és nekem sokkal jobban kézre esik, mint a HP pedig az 14" volt. Ha ez a Thinkpadok alja, akkor bele se merek gondolni, hogy milyen lehet a csúcskategória.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
soldi3r
veterán
mivel érdemesebb kísérleteznem? rmclock vagy a crystal cpu id-va?
E30 (oo=[][]=oo)
-
cellpeti
nagyúr
SL500ban a webkamhoz nincs beépített mikrofon?
-
franc0
őstag
Újra van akciós T420si, ha valakit érdekel.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
lapa
veterán
szerintem be van lőve valami tűrés a battery monitor chipben (pl ds2438) és a kalibrálás előtt nem számol már teljesen jól ezért nem tilt. az is lehet, hogy több paraméter együttállása (hőm + cellafesz/ek - áramok) a tiltás oka. és gondolom a kalibrálásnál helyrerakja azt ami addig elszámolta magát. a datasheet elmeséli, csomót átlagolnak össze-vissza.
aranyosak amúgy ezek a chipek, most épp ilyenekkel próbálom összehozni a lakás smart meteringjét. a 1-wire rendszer nagyon jópofa találmány, berakhatsz több tucat hőmérőt meg ugyanúgy több tucat ilyen fesz/áram/hőmérős chipet is akár 100m vezetékre, és az egész elfut egyetlen usb-ről táplálva. közben mindegyik darabnak egyedi id-je van, van bennük memória meg minden amit az ember el tud képzelni.
-
J00hnny
aktív tag
T420 ba mennyi a max RAM amit bele lehet pakolni?
ill. van e olyan thinkpad amelyik max 14" és belemegy 16 de jobb esetben 32GB RAM?"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
cellpeti
nagyúr
az a vicc, hogy hiába nyomkodom a Lenovo Care Button-t nem hozza elő a BIOS-t
-
J00hnny
aktív tag
válasz cellpeti #31766 üzenetére
Nem lehet hogy vmi driver gond van?
Munkatársam gépén is ilyen gond volt, csak ezzel a driverrel volt jó:
http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/7wa109ww.exe
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
cellpeti
nagyúr
Teljesen szar ez a rendszer ami most fent van. Újratelepítek és utánna remélem minden jó lesz
-
MrSealRD
veterán
válasz rgeorge #31778 üzenetére
Így van. Csak a W520-ban van 4 slot. Ráadásul csak az i7-es verzióban van engedélyezve mind a négy. i5 esetén csak 2.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
rgeorge
addikt
válasz audi100td #31781 üzenetére
Ez szinte biztos hogy így van, én is többek között ezért választottam a W520-at a T520 helyett.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
norbee86
csendes tag
R61 Win7 x64 alatt youtube kifagy, megy hang, kép áll, nem reagál csak restart vagy néha 10perc után kiírja hogy, az asztali ablakkezelő összeomlott. X3100 vga. Mi lehet a gond a driverre gyanakszom esetleg valakinek ötlete vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
brd
nagyúr
válasz norbee86 #31787 üzenetére
Előbb próbálj másik drivert (és flashplayert - ebből a legfrissebbet, bár lehet régebbit is, de én nem javaslom), ha sehogy nem jön összes, akkor HW acc. kikapcs. Ill. azt csinálhatod, hogy kikapcsolod, és megnézed, hogy mennyire húzza a CPU-t azokkal a flash-ekkel, amiket nézni szoktál. Ha nem zavaró, akkor lehet, jobban jársz, ha nem keresgélsz drivert...
-
azbest
félisten
Az X3100 esetén nincs h264 gyorsítás, a proci dolgozik vele. Ha flash 11.2 van fenn és bármilyen Win7-es drivert használ, akkor még a videó teljes képernyős nagyításához vagy 3d-s flashez sem használja a gpu-t a gyorsításhoz. (Csak a win8-as, opengl-t nem tudó driverrel mennek ez utóbbik flash 11.2-vel, korábban írtam erről itt ebben a fórumban)
A lényeg, hogy a hardveres gyorsítás pipa állásától függetlenül nincs gyorsítás. Flashre máskor is panaszkodtak már itt a fórumon.Ha nem használ opengl-es programokat akkor a fórumban már linkelt win8-as driver és friss flash. Ha a legutolsó Win7-es drivert használja (2009-es), akkor a flash 10.3 az utolsó stabil változat, aminél a videók kinagyítva is szépen mennek és opengl-t is támogat (pl angry bird desktop játék )
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz azbest #31789 üzenetére
Nem tudom, mit gyorsít, mint nem, (mondjuk amiatt, mert nem is nagyon érdekel, így ne fáraszd magad az elmagyarázásával - már ha van ilyen ingerenciád - humbug az egész flash, jól kellene programozni azt a hulladékot a CPU-ra, oszt' nem lenne baj a teljesítménnyel), de az a pipa már ezer éve ott van, már a h264 dili előtt ott volt, és tudott ilyen gondot okozni.
-
Wolfskin
őstag
sziasztok
a cd író fiók egyik pillanatról a másikra nem záródik többé, rögtön kipattan. pedig szinte sosem használtam. kuka? a cd-írók így halnak, hirtelen?
a gép T61
üdv,
W''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Borote
addikt
Egy ILYEN mennyire jó vétel? Melyik X-es TP-t lehet AFFS-re moddolni?
Egyelőre még csak nézelődök, nyár végén, vagy ősszel tervezek majd gépet váltani, várok majd egy kihagyhatatlan ajánlatra. -
4AD
csendes tag
sziasztok...elnézést kérek ha már volt kérdés vagy téma, de gyorsan átnézve nem találtam...a lényeg, hogy egy T61-es Inteles Video Driverét a Lenovo hivatalos segítségével szerettem volna feltelepíteni/frissíteni...telepítés során viszont egy "a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek" hibaüzenetet produkál...amiért újra akartam rakni a drivert az az alábbi hiba...időnként villódzó képernyőt produkál és az "Intel Accelator nem válaszol" majd a "hiba javítja" és müxik tovább (gondolom nem éppen a Win7-re van kihegyezve a teljesítmény bár gond nélkül fut)...ha esetleg vkinek van ötlete merre keresgéljek azt megköszönném...
-
MrSealRD
veterán
válasz Borote #31794 üzenetére
Az x200/s biztosan, illetve elvileg 201 is...
De az x200s-t fogják többen ajánlani több okból is. A lényeg a te szempontodból, hogy lehetőleg CCFL háttér világítású kijelzőt keress mert annak a moddolása egy "szimpla kijelzőcsere". A LED-es verzióval többet ell kalapálni.Elsőnek ennyi. A tutit Gondwana mondja majd, ő alvás közben rak össze ilyeneket...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
amargo
addikt
Véletlen az x220 alján találtam valami mágnest.
Vajon mi van itt? Csak azon a kis ponton volt mágnesezett.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
lapa
veterán
válasz Borote #31794 üzenetére
jó helyen kapizsgálsz, az ár is nagyon meggyőző de figyelj a következőkre:
javított
akksi gyak kuka
angol bill (ha jól gondolom egysoros enterrel)
angol dugasz (ez vagy semekkora, vagy kínos probléma)
nemtom a lehetséges opciókat, de 32 bites vistanémet ebayen vannak 400 eur alatt 64bit win7 meg wwan, nem-javított, jobb akksis x200s-ek, eu dugasszal. ráadásul több helyen nettó számlát is kiállítanak, ha van eu adószám. az 330 eur, ha el tudod számolni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Mozilla Firefox
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- PlayStation 5
- Life is Strange: Double Exposure - Már játszható az alap kiadás is
- Politika
- További aktív témák...
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Dell Precision 7550 Tervező Vágó Lakberendező Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB
- Elitebook 850 G3 i5-6300u I 256GB SSD 8GB I 15,6" I Win10 I szép állapot
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell E4310 Core I5 560M 4x2,66GHz/8GB/256 Gb SSD/CAM 13,3"+ Win
- Bomba ár! HP ProBook 4330s - Intel B810 I 4GB I 250GB I 13,3" I HDMI I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Radeon I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 5 (AMD R7 7745HX, RTX 4070 8GB 140W, 16GB DDR5, 1TB M.2 4.0, 16" 2560x1600 240Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest