- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti75
senior tag
válasz lezso6 #121745 üzenetére
Ezt a témát úgy gondoltam, hogy privátban már kitárgyaltuk.
Egy okos értelmes embernek tartalak, de ahogy ezt a problémát kezeled szerintem nem a legcélszerűbb.
Biztos vagyok benne, hogy nem gyári a hanghatás ami téged zavar, főleg, mert a Gergő ugyanolyan gépe nem csinálja.
A géped melegszik, megdumáltuk hogy újra kell pasztázni, már majdnem egy éves. A hang lehet egy porcica gyűjteménytől, vagy a lapátokon felrakodót kosztól, de az is lehet, hogy gyengébb hűtőt kaptad a gépbe (2 gyártó van), vagy gyártás közben történt módosítás. Nem a mi dolgunk szerintem ezt kitalálni, premier garis a géped, és Pesten vagy, be kell jelenteni mint hiba, és jön a szerelő, valószínű hűtés lesz cserélve.
Szerintem ezért adunk ki ennyi pénzt egy Thinkpadért, hogy ne nekünk kelljen fejleszteni, hanem ha hiba van oldják meg! -
válasz zsolti75 #121751 üzenetére
Előtte pár órával pasztáztam újra, gyakorlatilag semmi változás, ami nem meglepő, mert a benne lévő paszta még bőven nedves volt. A gép belül vadonat új, semmi por nincs, ez nem volt használva. Már 1/1-es ventilátor fokozaton van sípolás. Gergőtől kértem hogy nézze meg mennyin megy nála a ventilátor. Nála 2200/1700, nálam 2000/1800. Szóval lehet neki tényleg másik típusú hűtés van, ami csendesebb. Vagy ekkora szórás van. Vagy a gép alja, a rács más, és nálam felerősíti a sípolást, kivéve ha megfelelő helyen leragasztom. Egyébként ezt nyilván belül kéne, ez csak egy teszt, meglepő eredménnyel.
Melegedési probléma továbbra sincs, egyszerűen csak hangos, relatíve. Másik P16-hoz képest. Ami egyébként régebbi, de hasonló konfiguráció.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
azbest
félisten
válasz lezso6 #121757 üzenetére
más gépeknél, a kisebb fogyasztásúaknál volt, hogy részben kitakarták a ventit. Azért, mert a lefogott légáramlással megváltozik a hang a légnyomás miatt. Ha kisebb a levegő útja, akkor kicsit lefogja a ventit.
Azt meg embere váltogatja, hogy mennyire hall bizonyos frekvenciákat. Lehet van aki nem tud megmarani mellette, más pedig egyáltalán nem hallja.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
-
válasz zsolti75 #121759 üzenetére
Lehet. A végén lehet bepróbálkozom garival, csak nem tudom ez tényleg garanciális kategória-e, de nyilván érdemes megpróbálni. De én szeretek debuggolni, tudom perverz mazochista vagyok. Szóval egyelőre megpróbálom megkeresni a fütyülés okát. Mindkét venti fütyül ugye, szóval a hiba mindkét oldalon jelen van.
Make Asia Great Again!
-
válasz zsolti75 #121760 üzenetére
Arra gondolok hogy gyári hibás a rács vagy mittom én. De az azért durva lenne, ha alsó rész nélkül hangtalan lenne a venti 1-es fokozaton.
Egyébként ölben használva kivételesen jó ez a gép. Most épp félórája így megy, 40-45 fok között van, passzívan. Akkuval is kb 6-7 óra üzemidő megvan lájtos használattal. Mindez egy DTR-től szerintem bazi jó. Csak ne használd külső monitorral, mert akkor már melegszik, hiába van benne a legkisebb NV Ampere GPU (GA107), az is egy fűtőtest. Bár ez se lenne baj, csak a hűtés ne sípolna.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
vargas0502
tag
válasz lezso6 #121763 üzenetére
Ez egy gyöngyszem.
"Csak ne használd külső monitorral, mert akkor már melegszik, hiába van benne a legkisebb NV Ampere GPU (GA107), az is egy fűtőtest."
Hát azért általában az emberek nagy része aki ilyen workstation laptopon dolgozik és nem hurcolássza egész nap az bizony rászokta dugni külső monitorra.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz lezso6 #121747 üzenetére
A 72% NTSC az 100% sRGB egyébként. 99% sRGB. A 74% felel meg a 100-nak. Legalábbis bizonyos források szerint. De ezek nüanaszok, a hátrány inkább az, hogy az NTSC egy kevésbé kompatibilis szabvány. Ez nem úgy megy, hogy megmérem cm-ban, aztán átszámolom collba. De ez sem igazán lényeges, gyakorlatilag mindkettő jól használható.
Még agyalok, hogy kicseréljem, vagy megvárjam, míg az első 16:10-es laptopok ára a fájdalomküszön alá esik, és akkor végleg elfelejthetem ezt a beteg 16:9 képarányt. Örülök, hogy újra felfedezte a marketing ipar. Mint a sötét témát a samsung: 5 évente feltalálják.
@(#121753) Reggie0
Igen, erről a kijelzőről (N140HCG-GQ2) is olvastam, a notebookcheck. com-on elég mélyrehatóan tesztelik őket. Pl a B140QAN02.0-től (X1 Carbon) sem voltak egyértelműen hanyatt esve, igaz, hogy 500nit, 100% aRGB meg 1500-as kontraszt, de erős uténhúzása van és úgy csillog, hogy szabadtérben alig használható.
Tudnál esetleg 40 pinesben is ajánlani valami legalább 400 nit, 100%-os monitort? Én azt a kettőt találtam, amiket feljebb kérdeztem.
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
válasz lezso6 #121763 üzenetére
Hát, az alja nélkül talán még kevésbé is süvít, mint cellux moddal. Ilyenkor mi van?
De alja nélkül is van egy kis hangja 1/1-en. Nem tudom egyébként ez ténylegesen garanciális probléma-e, mert itt azért nincs komoly probléma, valószínűleg nekem vannak hülye igényeim.
Most kipróbáltam és a T480s is visít egy kicsit 1-es fokozaton. Mondjuk ez valószínűleg sose volt kitakarítva, 2 éve volt alaplapcserés garanciában, szóval akkor volt újrapasztázva.
De ugye a másik P16 meg tényleg halk, szóval az alapján lehet gari eset. Majd még csinálok komolyabb tesztet amellett.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
zsolti75
senior tag
válasz lezso6 #121768 üzenetére
A Gergő gépét saját füllel találtad halkabbnak, vagy elmesélés alapján, mert lehet neked van különleges hallásod.
Tegnap füleltem a sajátomat, és 2centiről sem hallottam, de én már vén süket vagyok, szóval ez nem mérvadó.
Ha viszont egymás mellet a két gép között mások számára is hallható a különbség, akkor szerintem egyértelműen garanciális a probléma. -
-
zsolti75
senior tag
válasz Wolfskin #121766 üzenetére
Itt tudsz válogatni magadnak panelt.
Szerintem a legegyszerűbb egy B140HAK02.7 , marad a kábeled, jók a színei, és jó az ára is, igaz ragasztani kell majd. -
Wolfskin
őstag
válasz zsolti75 #121771 üzenetére
Igen, itt szoktam csekkolni a paramétereket, a szubjektív ill mért infókat meg a notebookcheck tesztjeiben.
Amiről semmi infót nem találtam, melyek a low power kijelzők, illetve azokról van 9összehasonlítü cikk, de csak a 30 pinesekről. Érintősben semi infó a fogyasztásról
Hajlok efelé a kijelző felém, de még mindig ott van a 400 nit vs 300 nit, kell-e ekkora fényerő a gyakorlatban, illetve megérs kb 16 ezressel többet (1600 Ft/nit... )
Illetve a WQHD és 500nit, de nem touchos és fényes kijelző milyen lehet a gyakorlatban. Nekem egyetlen tapasztalatom, hogy a t410s 300nites és 16:10-es kijelzője után a t420s megcsonkított 16:9 és 250 nit kijelzője megdöbbentően nagy visszalépésnek számított. Egyedül az egy szem usb3.0 miatt maradt meg, mert akkor mér voltak külső hdd-k, és ilyen gyors pendrájvjaim. ezért lennék kíváncsi valós tapasztalatokra itt.
igaz ragasztani kell majd. - erről tudnál bővebb infót? Azt olvastam a t480s még csavaros, a 490-tp ragasztott. Azok a tartó panelek, amit az eredeti kérdésemben linkeltem kellenek?
[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz Wolfskin #121776 üzenetére
Nem arról van szó, hogy sokat lógsz itt. Én speciel szeretem olvasni az ilyen barkácsolásokat.
Csak írtad, hogy egyébként is 16:10-re gyúrsz.
Most egy 80eFt értékű géphez veszel egy 30-35e-es panelt, pár %+színért meg +100nit-ért. Oké, a régit ha nem törik el kiszereléskor el lehet adni 15-20-ért. Én magamnak megcsinálnám, már csak perverzióból is, a B140ZAN02.1-el, de látom, hogy neked nincs benne gyakorlatod, tartok tőle, hogy csak csalódás lesz. Túl sok a buktató, kezdve a kínai vásárlással, és a ragasztók bontásának veszélyeivel, és szintén a beragasztáskori pozicionálási gondokkal.
Szóval, ha megcsinálod, örmömmel fogom olvasni.[ Szerkesztve ]
-
válasz lezso6 #121770 üzenetére
Na, szüttyögtünk a két notival. A két noti alja más, annyiban, hogy az enyémnél középen belülről rá van ragasztva fekete takaró ahogy a feljebb is linkelt képen is van. Szóval effektíve többféle van. De szerintem nem ez a takaróelem okozza a hangot, hisz messze van a ventilátoroktól.
Ami érdekesebb, hogy különbözik a hűtés, másképp néz ki a ventilátorok közepe, a méret meg lapátok ugyanolyanok. Az alja nélkül mindkét gép halk, habár az enyém így is fütyül egy kicsit, s összerakva ez felerősödik. Szóval a következő lépés a garancia lesz. Csak hallják meg és esetleges hűtőcsere után nehogy rosszabb legyen, mint volt.
Make Asia Great Again!
-
hruodnand
senior tag
Senki se akarja elvinni (kidobni meg nem akarom...)
Kell valakinek ingyen egyben a következő cuccok?
Priviben írj, ha kell.Lenovo Thinkpad DC Power Jack 42W3649
IBM-Lenovo ThinkPad T60, T60p, T61, T61p USB panel (39T5624)
IBM Thinkpad T60 kijelző fedél 14,1" - 26R9381
IBM Thinkpad T60 26R9391, 26R9392 feszes zsanér pár 14.1"
Thinkpad T60 felső burkolat 41W6353
Thinkpad T60 T60p belső keret váz 29R9342
Thinkpad T60 alsó burkolat 41W6772
Lenovo IBM Thinkpad T60 T61 T60P T61P CPU Fan ventilátor 26R9631
IBM Thinkpad T60, T60P, T61 Bluetooth modul (39T0497)
IBM Lenovo T60 Speaker hangszóró 39T7218 41V9769[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
T540p akksival lenne gondom. 100%-ról 57%-ig szépen merül, majd hirtelen leesik 7%-ra. Lehet ezzel valamit kezdni?
Köszi előre is.***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó.
Van egy Sierra Wireless em7345 4g lte cuccom, ér ez még valamit a használtpiacon?[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Butcher82
senior tag
válasz FoxiestFox #121785 üzenetére
Köszönöm.
Még egy kérdés, ezekben a T540p-kben használt 3K Panasonic kijelzők tényleg annyira "überek" voltak?
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
jss
aktív tag
A T 470 S-em elfelejti az ido es datum beallitasokat amikor a BIOS-ban levalasztom az akkukat. Korabban ezt nem csinalta.
Van esetleg valami gombelem benne amit cserelni kene, vagy mit kene ezzel csinalni?Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
jss
aktív tag
válasz donjohnson #121791 üzenetére
Oke, csak nem talalom ha leveszem a fedlapot. Esetleg az akkut is ki kell venni ehhez?
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
Petrónius
aktív tag
-
barnam_
nagyúr
Rendeltem a T430-hoz zsanérokat Aliexpressről.
Én vagyok hülye, vagy ennek mozognia kellene valamelyik irányba?
Csak mert így (nem beszerelve) meg sem mozdulnak a zsanérok. -
félisten
-
Wolfskin
őstag
Feltettem a wint + a drivereket a t480s-re.
Megdöbbenve láttam,. hogy a power manager progi má nem lézetik? Az az jó kis zöld aksi ikonos, amiben minden is lehetett paraméterezni (hány%-nál kezdjen tölteni, hány %-ig töltsön stb.) A fejlesztés értelmében ezt is jobban tudja a win? Most már csak az az "akarja, hogy ne szóljon bele semmibe?" igen/persze/mindenképp választási lehetőség maradt?Az normális, hogy a töltő kihúzásánál/bedugásánál 2-3 mp-re elfeketedik a kijelző...?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- AMD FX
- EA Sports WRC '23
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest