Új hozzászólás Aktív témák

  • bzolika10

    aktív tag

    válasz bzolika10 #119229 üzenetére

    Most végeztem a thunderbolt eprom falshelésével a T480s-en. Nagyon sokat segített Tim82 és ath fórumtársak leírásai, azonban fontosnak tartok megjegyezni egy pár dolgot:

    1: Windowsról nem is érdemes megpróbálni, mert bár olvasni lehet a chipeket az AsProgrammerrel és társaival, illetve a nullákkal teleírt fájlt is el lehet készíteni és fel is lehet írni a chipre, de valamiért a nullákkal kiegészített TBT.bin-t képtelen volt felírni az eeprom-ra.
    2: Linuxon mindent sokkal egyszerűbben meg lehet csinálni, kezdve a driver installtól az utolsó flashelésig. Még szerencse, hogy 3 meghajtónak van hely a P50-ben és ezek közül egyen linux van alapból:)
    3: A belső akkut vegyétek ki, mert anélkül az eeprom az alaplap felől is kap tápot. Nekem egészen addig nem sikerült felírnom jól a chipet, amíg ki nem szedtem az akkut.
    4: Az első bootoláskor nézzétek meg, hogy az eszközkezelőben bent van-e a thunderbolt vezérlő. Ha igen akkor nyert ügy, azonban ilyenkor még nem biztos, hogy tölt, ahhoz kell egy újraindítás.

    Szerk:
    5: Ha el lett cseszve a flashelés akkor nem tölt sajnos(még 15w-tal sem), szóval lemerült akkuval ne vágjatok neki, mindig töltsétek fel 100%-ra a biztonság kedvéért.

    T480s-en azt az eepromot kell flashelni, amit a #119227 számú hsz-ben bekarikáztam.

    Köszönöm mindenkinek a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák