Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz István89 #16456 üzenetére

    Én egy magyar TW számlát kaptam, nincs másik. Ha azt megadnám mindenkinek, akkor arra lehet utalni bárhonnan.
    Én is így gondoltam, de gyakorlati tapasztalatom nincs. Cocka pedig azt állította, hogy 2 számlát ad a Tw.

    Amúgy valóban nem CIB-es számla, ... MNB adja nekik a technikai számokat.
    Nem azt írtam, hogy a Tw 126-os számlái CIB-es számlák.
    Nekem az a feltételezésem, következtetésem, hogy a Tw a 126-os számláit a CIB-nél, mint banknál vezet(tet)i. Valahogy úgy - most hasonlat jön -, mint amikor volt még Tesco mobil, külön körzetszáma volt (31), de a Vodafon rendszerén működött.

    Leírom, hogy miért gondolom ezt.
    A Tw nem bank, ezért az ügyfelek nála levő pénzeire nincs betétvédelem.
    A Tw is azt írja a garanciáról, hogy az ügyfelek parkoló pénzét megbízható bankokban, a saját pénzétől elkülönítetten tárolja. Ez a Tw-nek pénzbe kerül, mert a bankoknak a nála parkoló ügyfélpénzek költséget is jelentenek, ezeket aTw-vel megfizetteti. (A lekötetlen pénzekre is kell betétbiztosítási díjat fizetni!) Ezt hárítja át a Tw hamarosan a nála sok pénzt parkoltató ügyfelekre.

    Hogyan realizálódik ez a bankgarancia a Tw esetében? Hogyan egy önálló giro számos Tw forintszámla esetében?
    Átutalok 1 milliót a CIB-től egy 126-os egyedi Tw számlára. A CIB-től elindul a számlapénz, de hol landol? Fél évig parkoltatom a pénzt a Tw-nél. Hol parkol a pénzem?
    Ha a pénzem a Tw-nél landol, ott parkol, azaz a Tw önállóan vezeti a számlát (mint egy bank), akkor hol a megbízható bank által nyújtott garancia? A Tw nem az. Ilyen konstrukcióra az MNB nem adott volna engedélyt, giro számot.
    Ha a Tw-nél landol a pénzem, akkor rögtön átutalná egy bankba, mondjuk az OTP-be? Ekkor valóban teljesül a Tw által ígért banki garancia. Csak éppen mi értelme van fogadni egy utalást a Tw-nek és utána rögtön továbbutalni? Azt végképp abszurdnak tartanám, hogy a Tw mondjuk naponta egyszer rovancsolná a forintszámlákat és a fölösleges pénzt utalná egy magyar bankba. Azután ha később kell, akkor meg vissza.
    Az egész így egy felesleges duplikációnak tűnik, ami ráadásul növeli a Tw költségeit is.
    Viszont a kérdés egy bankkal való kooperációval megoldható.
    Egy banknál kell vezettetni a 126-os egyedi számlákat. Így a 126-os számlák mögött rögtön egy bank van, garanciával. Elintéz mindent, ami a pénz parkoltatásával költségszinten is jár, a költségét pedig átterheli a Tw-re. A Tw pedig kifelé mint önálló számlavezető jelenik meg.
    Technikailag, informatikailag ez simán lebonyolítható. És egy ilyen kooporációban mindkét fél megtalálhatja a maga számítását.

    Beismerem, amit leírtam, az részinfókból levont következtetésen alapuló feltételezés. Lehet, hogy nem így működik. De a cáfolathoz jó lenne konkrét, megbízható infókat felhozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák