Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz István89 #16061 üzenetére

    ...nem is a első 2 évvel van a baj, hanem a 3. évtől ha átraknak a sima csomagba, akkor már nem a CIB lesz a legjobb választás.
    Hidd el nekem, hogy ez az egész kérdés vihar egy pohár vízben. Inkáb érzelmi kérdés, gyakorlati jelentősége nincs.
    A bankok kívülről fújják egymás kondíciós listáit. A CIB is pontosan tudja, hogy 2 év (KTU esetében fél év) múlva 10 BM-es ből 9,5-nek gyakorlatilag nem érdemes a sima ECO-ra váltás miatt bankot váltania. Ha vált, akkor sem nyerhet többet havi pár százasnál.
    Számoljunk egy kicsit. A havi nettó átlakereset kb 280e, a BM-eseknél is efféle. Ha valaki 400 felett keres vagy vállalja hogy 400-at havonta megpörget két számla között, akkor már úgyis a rafis Prémium Goldban van.
    Havi 300-ból az átlagnak 100e kártyás vásárlás, csopbeszedés, utalás pedig legyen 200e. A sima ECO-nál csak a 200 a díjköteles. 200 ezerre a költséged kb. 700 + kártyadíj/12 = kb 1050.
    Melyik bank melyik csomagjára válthatnál?
    1. Gránit Bajnok. 280e a számlavezetési díjkedvezmény a feltétele, azért ezt nem minden BM-es teljesíti. de ha igen, akkor a havi költség 200 + 280 = kb 500. Újabban köhög az informatikai rendszere, ezt be kell vállalni, kamat viszont jó.
    2. Unicredit Mobil Aktív Plusz. A havi díj jövedelemfüggő: 300 ezernél 249, alatta sávosan nő 1799-ig. Elektronikus utalás díjmentes (tr illeték nincs), eddig jó. De csak akkor, ha mobilapplikációból utalsz. Csak az appból, az internetbanknál már fizetsz. A mobilapp használatáért még nem fizetsz - akciósan. Meg fizetsz még egy csomó elektronikus szolgáltatásért. Sok lesz annak a vége.
    3. Erste Szabadon Díjcsomag. Havi díj 990 havi 100e bejövő esetén. Elektronikus utalás, csopbeszedés ingyen. 990-be sima CIB ECO-nál min 270e átutalás, csopbeszedés belefér.
    4. BBank Enter díjcsomag. Számlavezetés havi 990., vannak feltételek pl. folyószámla-hitelkeret - nekem emiatt is felejtős lenne. Utalás, csopbesz 0. Eddig lásd Erste. De kötelező a Mobilbank Plusz havi 516-ért. Mennyi is így?

    Csak a simaz ECO-val legjobban összevethető csomagokat néztem.
    Szóval hová lehet menni? Igazából sehova.
    Egyedül a Gránitnál takarít meg havi kb. 500-at, évi 6ezret. Én ennyiért nem csinálnék végig egy bankváltást. Többet ér az időm.

    Tudja mindezeket a CIB is. Miért pont ő tenne "állandóvá" egy akciós csomagot?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák