Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz CaNNa3IS #1792 üzenetére

    A rendszer maga 3 csatornás, és nem high-end, és/vagy audiofil, sokkal inkább bulik hangosításához használt rendszerekhez lehetne hasonlítani. A jelforrás a Gemini UMX 7-es keverőm, oda futnak be a CD lejátszók, a deck, és persze a hangkártya jelei.

    Mély részleg.
    Van egy Onkyo TX SV343-as erősítőm, aminek pótolhatatlan hangja van (próbáltam lecserélni párszor Integrára és hasonló kategóriás erősítőkre, de a digitális végfokoknak számomra elviselhetetlenül mű hangja van, ezért maradtam nála), és a subwoofer kimenetre van kötve a mély végfok. A mélyládákat egy Ecler XPA 7000-es végfok hajtja meg hídba kötve, amin elég sok mindent lehet állítani, vágási karakterisztikát, magas és mély szűrőket, stb. Az alsó ládákban 1-1 db 40 cm-es papírmembrános PA szériás 600W-os SAL hangszóró van, fölöttük 1-1 db Cerwin Vega HED szériás, 600W-os hangszóró dobol.

    Közép részleg.
    A középtartományt két épített hangfal szolgáltatja, közvetlenül az Onkyo-ról meghajtva. Egy aktív hangváltó megszabadítja a jelet még az Onkyo kimenete előtt a magastól (lásd alább, a magas részlegnél), egy passzív váltó pedig lekapja a bemenetről a 180 Hz alatti frekit, ezután kapja meg a jelet a doboz saját, aktív váltója. A dobozban 20 cm-es 250W-os dupla tekercses CarPower mélyek és SAL SK 150-05-ös zárt középhangszórók vannak.

    Magas részleg.
    A magas tartományt Visaton titán- és selyemdóm magas hangszórók biztosítják, melyeket egy STA-700-as Stage Line végfok hajt meg. A jelet az Onkyo teljesítménykimenete előtt kapjuk el, és onnan megy az aktív hangváltóba, ami levágja róla a mély- és középtartományt, amelyeket visszaküld az Onkyo teljesítménykimenetére, a magasat pedig megkapja a Stage Line, majd a hangszórók.

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák