Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz kmisi99 #63843 üzenetére

A felső jó, de a két szintérzékelőt nem lehet kihagyni. Ezek nem terhelt, vagyis vékony huzalok lehetnek, legfeljebb arra kell vigyázni, hogy a szigetelés sérülni, zárlatot okozni ne tudjon.

Meg az is fontos, hogy a töltés és terhelés egyaránt az output, csak azért írom, mert volt már, aki félreértette.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

• Upo

addikt

válasz kmisi99 #63843 üzenetére

Ha pont olyan a panel mint a képen, akkor az egy 4s panel. Jobb alul az ellenállások máshogy állnak mint a 3s panelen. Ráadásul szerintem az akkuk bekötése is gáz. Most gyakorlatilag 2 db 12.6V-ot (ami három sorbakötött cellából áll) kötöttél párhuzamosan, az előző jó bekötésnél meg 3 db 4.2V-ot (ami két párhuzamosan kötött cellából áll) kötöttél sorba, ahol megvannak a 4.2V-onkénti pontok is az érzékeléshez. Ez az új bekötésnél nem ok, mert csak az egyik sor celláról hoztad le a bekötéseket, illetve az is lehet hogy vegyesen, de úgy semmiképp nem jó.

Átrajzoltam az ábrádat, hogy érthető legyen mit csináltál. A régi volt a jó, ahol a zölddel jelölt A és B pontokat kötötted a vh és vm pontokra. Az új bekötésednél ez nincs így kialakítva, anélkül meg nem lesz jó az érzékelés. Át kéne alakítani a forrasztást, hogy az A és B mérési pontok előálljanak.

És ha tényleg úgy állnak az ellenállások hogy a panel az 4s, akkor azt is át kell alakítani. [link]

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák