Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz lanszelot #85812 üzenetére

    Nekem a Target 3001! volt az első, amivel már tervezni is tudtam.

    250 Pins/Pads, 2 copper layers, area 2.0m x 2.0m and much more. All func­tions active, no time limit, no codes.

    Később jelent meg az EasyEDA Chrome plugin változata, a tapasztalatok birtokában már azt is tudtam kezelni, noha itt-ott másképp működik. Ennek azóta már van önállóan telepíthető verziója is.

    Ezek után viszont már a többi programban is tudtam "létezni", noha azelőtt ilyen CAD jellegű programot soha nem használtam.

    A korábban írtakhoz pontosítva:

    DC 325 V-ra rákapcsolná direktben a néhány ohmos primer tekercset, szétdurranna.

    Ezt úgy értettem, ha leállna az oszcilláció és tartósan rákapcsolna. De itt az a lényeg, hogy az adott kapcsolófrekvencián egy kis induktivitású tekercs nagyobb impedanciát képvisel, ezért lehetséges anyagtakarékos, kis méretű trafók használata. Cserébe a vasmag már nem lehet tömör vagy lemezelt sem, hanem porkohászati eljárással fixált porvasmag szükséges az örvényáramok minimalizálására, ahol az egyes ferromágneses szemcsék egymástól is szigeteltek. Míg 50 Hz-en elegendő csak lemezeket szigetelni.

    Ilyen diszkrét elemekkel működő önrezgő meghajtás elvét illik ugyan ismerni az elektronika alapjaihoz, de manapság egy energiatakarékos, terhelés nélkül jelentéktelen fogyasztású PWM-vezérlés már egy IC-vel el van intézve, amiben lehet egyben az integrált MOSFET is, kisebb teljesítmény esetén.

    https://www.leadtrend.com.tw/en/product-page/15/116-ld5536r

    http://radio-files.ru/download/datasheet/microshem/l/LD7530.pdf

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák