Új hozzászólás Aktív témák

  • baly81

    aktív tag

    válasz ecaddsell #84761 üzenetére

    Köszönöm mindenkinek a részletes és kielégítő választ!
    Egy kérdésem lenne még felétek! A ciklusok számát ugyan befolyásolni nem lehet, de az akkumulátor élettartamában jelent (segít e) valamit, ha mondjuk nem egy, hanem két, -minden tekintetben teljesen egyforma-, 100Ah-ás munka akkut kötök össze párhuzamosan? Ha jól gondolom a terhelés így megoszlik a két akku között, így a nominalhoz hozzávetőleges kapacitásvesztés később jelentkezne, mert nem kapna "állandó" nagy terhelést az akku.
    A túlmerítéstől egyébként nem félek, mert egyrészt védő áramkörön keresztül lesz az akkuk töltése és terhelése is megoldva, illetve ha jól látom 1-2 gyártó invertere is el van látva akkuvédelemmel.
    Még annyit írjatok meg legyetek szívesek, hogy egy mostani, jobb minőségű savas akku kb. hány ciklust bír ki, ha mondjuk 11 és 13,9V között üzemeltetem? Van élettartamban jelentősége, ha a csúcsfeszültséget nem 14,4V-ban maximalizálom, hanem ettől alacsonyabb értéken? Tudom, ha nem töltöm fel teljesen, akkor a kapacitás egy részének lőttek, de mérlegelni szeretnék. Ha élettartamban hosszabb lenne így az akku, akkor a kapacitás egy részét lehet, hogy feláldoznám!
    Köszi mindenkinek!

    Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

Új hozzászólás Aktív témák