Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenkinek!

    Egy furcsa jelenséggel találkoztam, kíváncsi vagyok, mi a véleményetek. Vettem a Lidl-ben egy Cree LED-es lámpát 1 éve kb, ezt a fajtát. Videó is van róla. Tölthető, power bankként is szolgál, nagyon jó fénye van...szuper cucc! Viszont elkezdett villogni, aztán már nem is világított, így hát jeleztem a bolt felé, és garanciában küldtek is egy másikat, egyenesen Németországból. Ezért jár a pirospont! Na de ezzel lámpával a következő a baj...

    Megjött a csomag, összeraktam, elég halványan világított (de legalább nem vibrált), gondoltam felteszem töltőre. Fenn volt kb 12 órát, de a töltésjelző LED piros maradt, nem váltott zöldre. Bekapcsoltam, de semmi, nem világított. Akksira rámértem, 0V-ot mutat a multi. Beleraktam a régi (vibrálós) lámpa akksiját, szépen megy vele.
    Fene tudja, miért, de a csereterméket ha töltőre teszem, pár perc alatt meleg a töltő elektronika része (ahova a töltőt bedugom), és az akksi folyamatosan merül. 3,9V-ot mértem az akksin, majd 10 perc töltés után 3,8V-ot mutatott a műszer. A jó töltőegységgel töltve csak az adapter meleg, a lámpa még csak nem is langyos, a töltés végén a jelző LED zöldre vált, és le is áll a töltés, szépen kihűl az adapter.

    Szóval most van egy olyan lámpám, ami tölt, de vibrál, illetve van egy olyanom, ami szépen világít, de az akksikat nem tölti, hanem lemeríti, amikor tölteni akarom. A lámpáról a töltő egység lecsavarható, át tudom tenni a másikra, de ez így nem opció, hogy mindig pakolgassam a töltéshez és a használathoz. Ha nem tölti, akkor nem melegszik a töltőegység, tehát nincs benne zárlat. Megmértem a töltő feszültséget, 4,8V körül van, ez szerintem ok így. A töltő egy microUSB csatis Samsung adapter, 5V 700mA, de az egyik jó vele, szóval nem ez a baj.

    A vibrálás oka biztosan a töltőegység részen van, mert mindkét lámpa szépen világít az új töltőegységgel, csak ugye egyiket se tölti fel...hanem lemeríti.

    Van valami tippetek? Vagy megint telefonáljak, küldjenek egy harmadikat?!

    Köszi a segítséget előre is! :R

    [ Szerkesztve ]

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák