Új hozzászólás Aktív témák

  • biker

    nagyúr

    válasz atesss #6786 üzenetére

    akkor pár alapismeret, de messze nem teljes! ha nem szeretsz meghalni, akkor azért óvatosan, leginkább kérj meg valakit!

    - éjeli áram ma már nem éjjeli, hanme vezérelt. mikor épp nincsen nagy hálózati terhelés, tipikusan éjjel, vagy bármikor nappal is, akkor kapnak az éjjeli órák egy jelet a fázison, amitől bekapcsolnak, és van áram. ennek betápja ugyanaz, mint a nappali rendszeré, annyi, hogy amit itt fogyasztasz, az olcsóbb, mert ki vagy téve annak, hogy nem mindig áll rendelkezésre.
    csak ennyi a diffi, minden másban ugyanaz

    - semmilyen 3 fázis nincs ott neked, hanem egy fázis van, fázis, nulla, védőföld. a nullavezető és a védőföld általában az óránál, vagy az oszlopon közösített, ezért általában azonos feszültség mérhető, kivéve csak földelt rendszernél, ott lehet pár volt, max 10V.
    a különbség, hogy a védőföldelő vagy védőnullázó üzemszerűen áramot NEM vezethet, az üzemi nullavezető vezethet csak áramot.

    - legolcsóbb 3A körüli szil. relé kb 1500-2000Ft, de ehhez kell még trafó, tápegység, egyenirányító, miegymás, mivel ezek mind egyenfeszről, tipikusan 1,5 - 24V közti jellel indítható, míg egy 230V AC tekercsű reléhez semmi más sem kell.

    bekötés egy 2 váltó érintkezős, 250V 16A AC-t kapcsolni tudó reléhez, tekercs 230V AC

    éjjeli óráról jövő fázis és nulla megy a relé tekercseire, illetve a két váltó érintkező NO lábára, vagyis a nyugalmi helyzetben nyitott lábra

    nappali óráról jövő fázis és nulla megy a relé NC vagyis nyugalmi helyzetben zárt lábra

    Fogyasztóhoz menő fázis és nulla megy a relé C vagyis közös lábára

    Átlátszó tokozással könnyebb dolgod van.

    Ha mindent jól csináltál, akkor a fogyasztó nappali áramról megy, ahogy van éjjeli áram, behúz a relé, és az éjjeliről megy, ahogy elmegy az éjjeli áram, átkapcsol nappalira.

    kérdés, elég gyors lesz-e, mivel az AC relékben a nullátmenetknél való remegés ellen van egy gyűrű (nem magyarázom el jobban, nem értenéd) ami tartja egy kicsit a mechanikát mágnesesen, a bibi az, hogy ezáltal csak a jel megszűnte után kis idővel enged el, pár extra ms jön hozzá. így a kapcsolási sebesség, és mozgási idő mellé becsúszik ez is, de ki kell próbálni.

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Új hozzászólás Aktív témák