Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Egy 18" LG L1800P TFT monitort javítanék meg, egy 5V-ról 3,3V-ra stabilizáIó IC hiányzik belőle (BA033FP, és ezt nem is lehet kapni itthon, de az lesz, hogy helyettesítem egy LM3940-el).
    Ha esetleg ért valaki a "ripple rejection ratio"-hoz, hogy ez mit jelenthet nekem a gyakorlatban (mert ebben van egy kis különbség a két IC közt, elvileg rosszabb amire cserélném), arra is szívesen várok segítséget !

    Meg a beépített tápja is hiányzik, de csak 5V és 12V kell neki.
    A Service manual alapján nézem az infókat természetesen, fogyasztásnak max. 60W-ot adnak meg, de ez a belső táp veszteségével együtt !
    Az 5 és 12V-ot az FSP-300PNR tápomról szedném, de mielött rámegy a monitorra, kéne egy lehetőleg minnél nagyobb kondi stabilizáláshoz.
    Otthon kipróbáltam egy 10000uF-os kondit (csak ezt találtam így hirtelen), de az 5V-ra és a 12V-ra is hirtelen rákötve leállt a vinyó vagy resetelt a gép.
    Nyilván hirtelen leesik a fesz az óriási töltőáram miatt...

    Kérdésem, hogy szerintetek mi az a legnagyobb kondi, amit még elbírna a táp, hogyha hirtelen rácsatlakoztatom a kondit ?
    Szerintem egy 4700uF-os kondi jól jönne mindkét ágra, ha azt még bírná a táp.

    Vagy bekapcsoláskor sokkal többet elbírna ?
    Pl. kinyomnám hátul a monitort, ha úgyis csak letölt a gép (az 5V-ra és 12V-ra csinálnék egy kapcsolót).
    Vagy a kapcsolót a kondik után rakjam ?
    De ha esetleg kihúzom a gépből a Molex csatlakozónál valamiért, azt ez sem oldja meg...

    A gép nem fogyaszt valami sokat: P4 2@2,4; 2 vinyó; 1GB DDR; VGA meg egy AGP-s Ati HD2400XT lesz majd, mert teljesen felesleges az AGP-s HD2600XT-m, asszem le fogom cserélni.

Új hozzászólás Aktív témák