Új hozzászólás Aktív témák

• Sokimm

senior tag

Üdvözletem mindenkinek!
    Kétségbeesetten írom soraim, mivel valószínűnek tartom, hogy valami irtó nagy bénaságom miatt van a probléma.

Van egy 24V-os DC tápom, amiből (potival finoman szabályozható) 22VDC-vel hajtok egy kínai stepdown CC CV 5A-es konvertert. Ennek a kimenő ága 12V.

Erre rákötöm a próbapanelen a DRV8825 léptető driver-t, amin beállítom az áramfelvételhez szükséges értéket, illetve a többi lábat a megfelelő helyre kötöm. Ilyenkor szépen sípol, tartja a motor magát, van ereje, manuálisan (step pin 5V-hoz érintgetve) forog, nincs is gond.

Amikor átrakom a kínai cnc shield-be, akkor meg nincs ereje a motornak.

Ott a lábaknál ugye 3 fontos van: A notFAULT+, a notENABLE -, a notRESET és notSLEEP összekötve +-ra

Gyanakodtam, hogy a CC CV konverter a hibás (nem tudom, hogy amikor ConstansCurrent világít, akkor állandó fix áramerősséget tol a kimenetén? (mint egy dióda táp?), vagy csak felső értéket határoz meg, ami fölé nem megy?)

De elvetettem ezt a hibaforrás lehetőséget, mivel a motordriver nem is melegszik.

Merre keresnétek a hibát? (azért nem arduino-s topic-ba írtam, mert ez nem a programozós, lábkiosztós bibi, hanem valami elektronikai szerintem)
    Főleg, hogy arduino-t nem is lát a kütyü.

Minden útbaigazító tanácsot, tippet előre is köszönök!
    ui: A motorok kipróbáltak, működnek próbapanelen, és ilyen a shiled amúgy:

Ehhez kapcsolódóan: Nem kell használni az alsó lábakat a működéshez ugye? Fent van a step/dir, meg az összes kapcsoló kivezetve.

Új hozzászólás Aktív témák