Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz didyman #60015 üzenetére

    Nem kell éppen mindig kivenni ahhoz, hogy egy hozzáértő megállapítsa, máshol kell keresni a hibát, mert attól úgysem fog megjavulni.

    De ha már ki van véve, egy tökéletes állapotú kondenzátor cseréjének akkor sincs értelme, amiről tudni lehet, hogy elment már x évet, de még mindig hibátlan, kapacitáscsökkenése sincs, az biztosan nem fog holnap tönkremenni.

    Sok esetben nincs is értelme a gyári, jobb minőségű kondit kicserélni valami másra, ami esetleg csak rosszabb lesz.

    Hogy egy kondenzátort kiveszek, rögtön ellenőrzöm multiméterrel (sokszor már a sípolás alapján felismerem a gondot, illetve a kapacitásmérővel), ebből azonnal következtetni tudok, hogy jó nyomon járok-e, az a napi rutin része. Akár helyszíni TV-javításoknál vagy műhelyben. Nem is értem, mi ezzel a gond? Hogy 1 percig tartana, az külön vicc.

    Nem vagyok híve az indokolatlan alkatrészcseréknek, amivel akár műhibát is lehet bevinni, illetve épp ezért nem is jó piszkálni semmit, amit nem muszáj.

    Ez onnan is ered, hogy régen, még a Gelkás időkben volt olyan kolléga, aki nem épp az elméleti tudásáról volt ismert, de az alkatrészeket vaktában kidobálni nagyon tudta. Így is megélt ugyan, de ezt én nem tartom nagy dicsőségnek.

    Kiinduláshoz visszakanyarodva, azért is írtam, mert ezen a ponton szerintem már túlzottan elgaloppíroztad magad.

    Ez nem szolgálja a hiba megtalálását, nem utalt rá még a hibajelenség sem (menet közben megállás). Mint ki is derült később, zárlat mérhető a diódán, amit okozhat a LED-meghajtó zárlata is, vagy jobb esetben csak a dióda.

    Mindent összevetve, ennél azért több szakmaiságot vártam volna.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák