- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz matyi94 #38877 üzenetére
Ez így akát erősítőhiba is lehet, vagy ha hangszóróhiba, akkor valószínűleg a mélyhangszóró tekercse zakkant meg, szakember tudja szerelni. Ha még nem tetted, cseréld meg a két hangdobozt az erősítő kimenetén, és akkor esetleg a másik hangdoboz fog búgni, ez ugyebár erősítőhibát jelezne - vagy ha ezt már kipróbáltad, és biztos vagy benne, hogy a hangdoboz rossz, akkor azt vidd szerelőhöz. Mindenképpen szerelőhöz kell vinni, csak nem mindegy, hogy a dobozt vagy az erősítőt.
-
törölt tag
válasz matyi94 #38879 üzenetére
A hangszóró(tekercs)hiba mellett még a keresztváltóhiba is szóbajöhet (pl. kiszáradt kondenzátor?), ez lenne a szerencsésebbik eset, mert azt sokkal olcsóbb lenne javítani. De mivel nem értesz hozzá, eszközöd sincs hozzá, mindenképpen a szakemberhez kell vinned, és imádkoznod, hogy keresztváltó-beli alkatrészcserével megoldható legyen, mert ha a mélyhangszóró egészét kellene cserélni, vagy a hangszórót javítani, az nem olcsó.
Ha majd megjavul, és van egy kis kedved a tuningolására, a vezetékeket mindenképpen érdemes jobb minőségűre cserélni benne, és a csiptetős csatlakozókat banánaljzatokra cserélni, ez kis befektetéssel nagy hangminőségjavulást hozna.(#38880) superecneB Szabadni szabad, az olcsó árukhoz képest elég bíztatóan néznek ki, de az meg lutri, hogy hogyan szólnak - bár bizonyára egyik sem gagyi. No meg a járulékos költségek, mire hozzád ér... Ezen az árszinten sem érdemes látatlanban ismeretlen típusokat venni, inkább a javasolt típusok környékén mozogj - hacsak nem kifejezetten kalandozni, szerencsét próbálni akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz matyi94 #39162 üzenetére
Én egy Pio N-50-et használok most. Kábellel van bekötve, de két gépről is próbálgatom. Az egyik wifin, a másik kábelen lóg. A wifis b/g szabványon üzemel és tökéletesen, akadás nélkül fut róla a 24/192-es anyag, ha csak netezgetek. Viszont youtube videókat, meg más, sávszél igényes dolgokat nem érdemes mellette csinálni, mert meg tud akadni a dolog. Egy n szabványt tudó géppel biztosan jobb lenne a helyzet. A routerem egy nagyon alap modell: TP-LINK TL-WR841ND
Wifiről vezérlés: én a telefonomról irányítom a Pio-t, a gyári appjával. Szerintem kimondottan rosszul sikerült, borzasztóan lassú. Viszont számítógépet is használok forrásnak, ott XBMC a lejátszóprogram. Ahhoz találtam viszonylag jó és gyors programot, azt sokkal könnyebb irányítani telefonról, mint az N-50-et.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz matyi94 #39169 üzenetére
Egyébként sem jó ötlet vinyót tartani a lejátszóban, mivel az is felesleges "zaj forrás"a zenéhez. Szerencsésebb szeparáltan tartani a média anyagokat.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Parson
addikt
válasz matyi94 #39258 üzenetére
Azért egy 12 voltos adaptert remélem adnak hozzá.
Amúgy ez a paypal dolog nekem új, ilyen szinten sajna még csöppet maradi vagyok... De ha nem találok jobb megoldást, akkor marad ez és akkor megismerkedünk a kívánt eljárással a rendeléshez.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Lompos48
nagyúr
válasz matyi94 #39264 üzenetére
60W/hoz, még ha mindkét csatorna is adná le, 100%-os hatásfoknál is kell az 5A, ha a táp 12V-os.
Az más, hogy kisebb hangerőn kevesebbel is elpiszmog, ha pedig az adapternek van védelme (ha nem egyéb, akkor a trafó tekercsellenállása), az sem károsodik.
[ Szerkesztve ]
-
-
T_Stark
őstag
válasz matyi94 #39732 üzenetére
Beszéltem vele is. Arra jutottam hogy a HD2-t kizárom mert nem látok hozzá hivatalos W8 drivert, az M-Audio-t Ti zártátok ki, szóval marad a Geben és a Juli@.
Ezek közül melyiket ajánlanátok inkább? Én a Geben felé hajlok, már csak azért is mert külső.
Ha analógon jobb mint a Juli@, akkor szerintem az lesz. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest