- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz bkercso #85251 üzenetére
Konkrét hangerőről nem volt szó, csak hangerőszabályzó állásról. Ebből és tünetből azt feltételezem, hogy az új hangfalak nagyobb áramterhelést okoznak, ez tűnik a leglogikusabbnak.
Érzékenységben ugyan 91 dB az újabb hangfal, de arról nincs szó, hogy ezt hogyan mérték, lehet csak 1 kHz-en. Lehet hogy az új hangfal pont 1-2 kHz-nél kiemel, miközben a mélyebb hangokhoz több kraftot kér. Teljes spektrumra vetített grafikon tartalmazná a megfelelő információkat érzékenység terén, egy szám ugye nem feltétlenül megbízható.
Make Asia Great Again!
-
válasz Quarell #85252 üzenetére
A hangerő azonos potiállásnál a két hangfalnál hogy néz ki? Illetve mennyiben más a karakter? Ugye utóbbi miatt tűnhet halkabb az új, ezért jobban fel akarod tekerni. Vagy a specifikációi ellenére ténylegesen halkabb, de többet kér enni, lásd fent.
Nagyon úgy néz ki, hogy erősítőhöz nem passzol ez a hangfal, hiszen lekapcsol benne a védelem.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz bkercso #85251 üzenetére
Van itt egy finom dolog: minimal impendance: 3.6 ohm. Na ez most vajon a rezonancia frekvencia előtt vagy után van? Ha utána, akkor megvan a baj, hisz ez lenne a valódi névleges impedancia. Akkor mi a 8 ohm? Ha meg előtte (DC ellenállás érték), akkor ez fura fura, hogy utóbbi a névleges impedanciánál nem szokott ennyivel kisebb lenni, valami turpisság van a dologban, tehát megint kérdés, hogy miképp jött ki a 8 ohm?
Jó, mondjuk én most csak egy hangszóróval számoltam, ugye kettő is van benne, de így is fura nekem ez a 8 ohm.
szerk: hinnye, találtam mérést
a hangfalról, egy nagyon hasonló elődhangfalról:Hát ez nagyon nem 8 ohm.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
bkercso
nagyúr
válasz lezso6 #85255 üzenetére
A múltkor volt gond itt fórumon ugyan ezzel az erősítővel: annak a hővédelme kapcsolt le, ha jól emlékszem.
Azonnal lekapcsolt, vagy csak egy idő után?
Ki lehet próbálni azt is, hogy 120-550Hz között levesszük a hangerőt EQ-val. Nyilván nem megoldásként, hanem a hiba megsejtéséhez.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Quarell
tag
válasz bkercso #85257 üzenetére
Egy bizonyos hangerő felett azonnal, ha a potin lévő bemarást nézem, akkor 12 óránál áll. Ha nem tekerem ezen túl, úgy normálisan működik, nem áll le.
Még egy kis adalék... Az imént megfogtam az erősítöt és érezhetően melegebb amikor a Focal van rákötve, mint amikor a MAS 5.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bkercso #85257 üzenetére
Nem egy kifejezetten izmos erősítő szegény. De itt nem az erősítővel, hanem a hangfal gyártójánál látom a problémát, hogy egy effektíve 4 ohmos hangfalra 8 ohmot ír. Aztán ez az eredmény. 4 ohm esetén 35 wattot tud az erősítő. Mondjuk ezzel elvileg tud kb 105 dB(SPL)-t a hangfal, ami azért elég hangos, kérdés, hogy Quarell számára elég-e ez. Mert ugye nem mindenki 1 méterről hallgatja a zenét egy kis szobában.
Make Asia Great Again!
-
fehér_ember
addikt
válasz VoidXs #85218 üzenetére
Ez elég fura, mivel szinte csak pozitív véleményket olvasni róla. Persze minden lehetséges, nekem sem tetszettek sokszor dolgok, amik másoknak meg igen. Jelenleg azért jóval olcsóbb (719€) (ha esetleg valakinek meghoztad volna a kedvét )
A zártat nem halottad véletlenül?(#85263) VoidXs
Nem csípem a nyitottakat, de a nyári hőségben azért elgondolkoztam én is egy 712-őn vagy 612-őn. Illetve, nem zenéhez, biztos az utóbbi is bőven megtenné. Szintén jó áron vannak: 712; 612[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz fehér_ember #85262 üzenetére
A K712 sokkal olcsóbb és jó hallgatni. 872-t nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
válasz bkercso #85269 üzenetére
200 Hz-en nem hiszem, inkább mélyebb frekvenciákon, vagy a nagyon magas impedanciájún, ahol ugyanazért a munkáért kevesebb áramot kér a hangszóró, így nem tud leégni, viszont mechanikai limit attól még van. Meg ugye oktávonként lefelé 4x kilengés társul azonos hangnyomáshoz. Szerintem az pici hupli valami apró rezonanciafreki lesz.
Make Asia Great Again!
-
bkercso
nagyúr
-
-
Quarell
tag
válasz lezso6 #85274 üzenetére
Hogy a tegnapi feladványt tovább fokozzam kicseréltem a hangfalkábelt egy jóval vékonyabb kábelra, amit valamilyen hifihez adtak korábban. Semmilyen dugó nincs rajta, csak pörén bekötöttem a drótot a csatlakozókba. Nem akarom elkiabálni de úgy tűnik, hogy ezzel a kábellal egyelőre nem produkálja az erősítő a leállást.
Ami volt, az egy 2.5mm2 es vastagon szigetelt, banándugóval ellátott hangfalkábel, ez a mostani egy sima kéteres szigetelt drót.
? ? ? ? ?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz migabi24 #85282 üzenetére
Jogos, amennyiben amplitúdó szerint vesszük a hangerőt, de ha decibelben lineáris (nem ismerem a pontos környezetét, de ez gyakori), akkor lehetséges a jelenség.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quarell
tag
válasz migabi24 #85283 üzenetére
Természetesen rendesen rá van szerelve. Másik hangfallal hibátlanul működött / müködik.
Nem mondom, hogy megoldódott a probléma de ez tény, hogy amióta kicseréltem a kábelt nem kapcsolt ki az erősítő. Persze az új, bejáratlan hangfalat se akarom széthajtani csak finoman próbálgatom.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Quarell #85278 üzenetére
Hmm... Valami induktivitást vagy kapacitást láthat az erősítő, amit nem szeret, és ez a kábel adhat annyi ellenállást, amennyi már elég a stabilitásához. Elég kényes a védelme mindenesetre.
migabi24: 12 óra állás 5-10-szeres osztást szokott jelenteni a potiknál (feszültségben, vagyis ennek a négyzetét teljesítményben).
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE43NU7122 typusú TV-m, amihez szeretnék hozzákötni egy Genius SW-Hf 51- 6000 v2 rendszert.
A TV rendelkezik optikai kimenettel, viszont a hangrendszer csak analóg jelet eszik RCA-n keresztül.
Milyen DAC-t ajánlanátok a kettő párosításához, ami nem horror áron van? Ezt találtam hirtelen, de nem tudom, milyen minőségű lehet a belseje..
A TV-n van HDM Audio Return Channel, ezen keresztül esetleg milyen átalakítóval lehetnek kiküldeni a jelet?
Szerk: Még egy kérdés felmerült bennem, ehhez az egészhez erősítőt be kell iktatni? A hangrendszerben tudtommal van beépített erősítő.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
Ez nem Hifi hanem Házimozis kérdés... DAC-ra nincs külön szükséged.Vedd meg azt az adaptert, mert az az aktív cucc nem komoly Hm szett, teljesen megfelelő hozzá.Pénzkidobás hozzá komolyabb.
Az ARC funkció pedig ilyen képességgel ellátott Hdmi-s erősítő és Tv között működik csak. -
kukulec
őstag
szerintetek érdemes egy 4 mm2-es vandamme-ról lekapni a nakamichi banánokat és helyükre kácsás 6201g-t tenni? picit mos az egész, és az a gyanúm, hogy a kábel ennél többet tudna.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Dorian
félisten
válasz python1 #85291 üzenetére
Én nem bíztam, inkább kipróbáltam
Szóval a 4mm-es VDC kábel esetében a Nakamicsi dugók (nem is forrasztva, csak csavarozva) durván mostak, meg vágták a magasakat a csupszt kábelhez képest.
A Kácsás banánok frissen forrasztva is sokkal kevésbé mostak, ez 1-2 nap alatt eltűnt / megszoktam. Még mindig jobb, mintha később korrodálna, meg szulfátosodna a csupasz réz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mp54
senior tag
Üdv!
Szerkesztenem kell WAV kiterjesztésű hangfelvételeket (szöveg).
Tudtok valami egyszerű, ingyenes programot? Még soha sem csináltam ilyet...
Kösz[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az erősítőmön visszamászott a balansz középre. Én nem tudom, hogy, de már évek óta nem volt középen. Ez hihetetlen! De az is lehet, hogy a hallásom lett ennyire aszimmetrikus, és most tűnt fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest