Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz norvik #69450 üzenetére

    PSB-ket Octogon Audio-nál meg tudod hallgatni, elvileg. Nekem nagyon tetszettek ezek a dobozok. :D

    Érdekes, mert Jacques Loussier nálam is eléggé fedett, bár én mozigéppel zenélgetek. De amúgy nagyon fura, sajátos "stílusban" vannak rögzítve a felvételei. A koncert BD-je is ugyanilyen fedett, túl puha hangzású. El van nyomva szegény dobos. Alig hallani a cineket és szinte semmi lecsengésük nincs, csak ha odacsap, akkor hallani valamicskét, amúgy meg épp csak perceg valamit a háttérben.
    Nálam még Eric Clapton jó pár albuma szól túl "szemérmesen" és néhol olyan puha, nazális a hang, hogy az már paca, nem is zene. :) Ugyanakkor "normális" felvétellel semmi gondom. Ha kell szinte hasítanak, sziporkáznak a magasak, mint pl. ezen a felvételen, természetesen FLAC-ban. Semmi nyoma fedettségnek.
    Azt mondom, ha lehet a zenék felvételi minőségét is vedd figyelembe, mert ha fülessel hallgatsz zenét, a nazális, fedettebb magasak is jóval hallhatóbbak, jobban jelen vannak, mint hangfalon, amik egyébként is 2-3 méterre vannak tőled és a hangterjedésből kifolyólag hamarabb elillannak. Szvsz. Esetleg forgasd be jobban, akár szinte szembe a SF-eket és kissé hangosabban hallgasd a fedett zenéidet. Ha úgysem történik előrelépés... Szerintem.

    De, pl. kis/közepes Focal-okban semmi "szégyenérzet" sincs, így nagy eséllyel sokkal több magas hangod lenne, viszont a linkelt felvétellel már feszegetné a fájdalomküszöbödet. Szerintem.
    Csak azt akarnám ezzel mondani, hogy kompromisszum nélkül nincs élet... bizonyos "szint" alatt.
    Vagy durván sok pénzért veszel egy nagyon komoly dobozt, vagy marad a néhol harsogó, vagy épp fedett közép és / vagy magas tartomány. Szintén szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák