Új hozzászólás Aktív témák

  • fericske

    addikt

    A számítógép az egyik legolcsóbban fejleszthető, variálható eszköz szinte bármilyen felhasználásra.
    Az persze benne van a pakliban itt is, hogy a gyártók meglátnak valami potenciált egy-egy részben (játékok, munka - vga kártya) és azok árait az egekbe emelik. Az otthoni audiophile felhasználás elterjedése láttán is ez biztosan meg fog történni. A már meglévő innovációk árai is meglódulnak majd némi ráncfelvarrás után, meg idevágó újabb innovációk fognak megjelenni a minőségi zenehallgatás árainak megfelelően.
    Ezektől a dolgoktól eltekintve én nem látom ördögtől való dolognak a minőségi PC-s zenehallgatást.
    Alapvetően minden számítógép ami digitálisan működik, legfeljebb céleszköz mint egy asztali CD lejátszó vagy DAC.
    A legfontosabb a zajmentesítés, amit ugyanúgy meg lehet oldani egy PC-nél is, minden más meg szubjektív, egyéni izlés kérdése.
    A stúdió munkákra is használnak PC-ket, az Edda Művek például legalább 20 éve.
    Ha arra jó egy PC, akkor alapvetően otthoni minőségi zenehallgatásra is.

    Ugyanakkor engem a mai napig a hagyományos lemezjátszó technológiája tud lenyűgözni. Micsoda technikai feltételekkel - 1 db tű-n keresztül jön létre egy szinte tökéletes sztereó, térhatású tér - micsoda hanghatást képes produkálni, csak analóg utvonalon is.

    (#65082) blattida
    Intel Core-M processzorok már passzív hűtésűek, alig termelnek hőt. Az ilyen procival szerelt laptopok meg táblagépek hűtőnyílások nélkül jönnek forgalomba. A teljesítménye a mobil Intel i-5-ösök teljesítményét hozza, az integrált gpu-ja meg még játékra is elég erős, tehát van benne szufla a hőtermeléshez képest bőségesen.
    Szóval nem kell venti, ilyen téren zajtalan.
    Nem kell szellőző nyílás a PC-re, vagyis nem porosodik. A por ugye a hangra csúnya kihatással van.
    Egyébként az alkatrészek élettartama az valóban lutri, de az átlagnál hosszabb várható a jól megválasztott vagy egyénileg készített tápegység miatt. Legtöbb esetben a táp a felelős az alkatrészek meghibásodása miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák