Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    válasz andorra #58219 üzenetére

    Persze nem tudom hogy ez így rossz-e egyáltalán, mármint ha oldalt üvegfelület van. Fog-e befolyásolni bármit 70-90cm-es távolságra a dobozok oldalától. Csak azért gondoltam, mert pl. koncert termekben :) valószínűleg nincs oldalt üveg.
    Igazából oldalirányban a szoba mindkét végén "korlátlan" mozgástér lesz. Csak mivel a szoba szélesége 3,4m, azért a hangsugárzók között is kellene gondolom legalább 2m-ert vagy lehet még többet is hagyni (0,7m+2m+0,7m).
    Ahogy láthatod, szimmetrikus elhelyezéssel számolok, nem örülnék ha a dobozok asszimetrikus elhelyezése a Dorian által említett módon visszaköszönne és hát a "sweet point" hatásra is kíváncsi vagyok. Eddig elméletben direkt jónak gondoltam a szoba falaihoz képest legalább a hallgatási pozíció asszimetrikus elhelyezését, mert féltem hogy a szimmetriavonalban a zavaró visszaverődések nagyobb mértékben vannak jelen. Tévedtem.
    A dobozok mögötti hátsó fal "homogenitása" és az attól való távolság "korlátlan" :) variálása viszont csak a 1.-ban említett esetben tud megvalósulni, mert a másik végen (2.) az ajtó használva van és nem akarok elé akadályt állítani. A hátsó faltól való távolság variálás pedig lehet jól fog jönni ha a hátsó reflexnyílású hangsugárzó lesz használva (meglepődnék ha majd nem az győzne a mostanival szemben, megmérettetésük után).
    A hallgatási pozíció mögött a hátsó fal több mint 2m-re lesz, gondolom az megfelelő.

    "Minden rossz rendszer építése spekulációkkal kezdődött."
    Kár hogy alapból nem a hifistákra gondolnak a lakóépületek szobáinak megépítésénél. ;)

    Köszönöm a tippet!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák