Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz #71562240 #51438 üzenetére

    Nagy tiszteletem a tiéd ebben a topikban, na nem a 4D-s szappanopera az oka :D, inkább a privátban (is) adott "konkréttanácsadás", ha lehet annak nevezni eszközökről elmondott saját tapasztalatot és ismeretanyag-átadást.

    "hifi témájú topikokban csak úgy röpködnek a leegyszerűsített lózungok, hogy az ember haja égnek áll (ez a típus jobb mint az, ez a típus legjobb ebben az árkategóriában"

    Szerintem van olyan, hogy ez a típus jobb mint az. És tudom mi lesz a válasz erre : roppant bonyolult ez az egész, rendszerben kell gondolkodni, sokat jelent a saját ízlés, a készülékek kiszolgálása, az akusztika, a többi készülék kölcsönhatása, kábelek stb. stb. mind-mind befolyásolják azt, hogy milyennek értékel valaki egy hangot. De szerintem ez csak egy bizonyos szint fölött számít, és a kérdezők többsége nem hogy nem éri el ezt a szintet, de nem is akarja megközelíteni sem. Zenét akar hallgatni. A házimozi topic-hemzseg azoktól a felhasználóktól, akik őszintén megköszönik a segítséget, mert elindították őket egy úton! (Nem csak sokpontegy, hanem hifi témában is!) Nem végigvezették kézenfogva az úton, mert azt nem lehet egy bizonyos szint után, hanem elindították. A konkréttanácsellenesség a kezdők hifihez szoktatásának, rákapatásának szívja el a levegőjét. Aki elindult egy úton, némi empatikus segítséggel, az sokkal inkább hajlamos lesz arra, hogy aztán, nagyon helyesen, a saját útját járja.

    "a zsákutcába küldött kérdezők zömének fogalma sincs, hogy őt zsákutcába küldték, merthogy hozzáértés híján nem veszi észre"

    Egy csomóan nem azért keresnek készülékeket, hogy aztán egy életen keresztül ezzel foglalkozzanak, és eszük ágában nincs szenvedély-szerűen ezt űzni.

    "csak az a fontos számukra, hogy küldjék valahová, mondja meg nekik valaki, hogy hova kell menni, és akkor nekik jó és elhiszik"

    Ilyen is van, és egyáltalán nem baj. Nem lesz "hifista", hanem elégedett, sok zenét hallgató tagja lesz a társadalomnak. :D

    "döntse el valaki hozzáértő, hogy mit kell csinálni, oszt jó napot haladjunk végre"

    A kérdezők többségénél szerintem nem erről van szó. Van ilyen is biztos, de az sem baj, ő is kapjon valamit. És van ahol kap, és boldog lesz. Mi ezzel a baj?

    És képtelen vagyok felfogni, hogy az mitől konkréttanács, pláne "gátlástalan", ha valaki a személyes tapasztalatát leírja valamiről? (Arról inkább ne beszéljünk, hogy most már gátlástalannak is van titulálva az, aki netán merészel írni valami saját benyomást vagy tapasztalatot valamiről! :( )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák