-
IT café
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz nebulo5 #46796 üzenetére
+@(#46798) krichd1:
Sajnos ez most egy hálószoba, ahol van minden, de nem erre tervezek már, hanem a következő lakásban lesz neki külön szoba, oda majd komolyabban beleásom magam az akusztikai dolgokba, már az anyagokat is nézegettem, amivel a falat be tudom vonni. Amit most a képeken látni, az úgyis házimozi csak, ott úgysem számít annyira, mint a zenénél, mikor beülök elé egy fotelbe és mindent úgy akarok hallani, mintha egy hangversenyen lennék.
Amennyit most hallgattam a kettőt, a Wharfedale színesebben szól, a Jamo mintha tompább lenne, egyelőre zenét nyomatok rajtuk.
Ha már említetted a mély hangokat, a Jamonak hátul van a reflex nyílása, míg az újon elől. Mennyiben fog ez számítani?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
blattida
nagyúr
-
nebulo5
senior tag
válasz blattida #46804 üzenetére
Tényleg sokáig árultam a "tesóját", de aztán eljött egy érdeklődő, aki vette magának a fáradságot, és utazott a remélt "jó hang" érdekében. El is vitte!
Pedig, már gondoltam arra is, hogy a FineArts jelzést leszedem róla, és ráírom pl.: Denon, Hermat Kardon, vagy akármi populáris Hűdejó, Tucatjával Veszik, De sok Van....
ajjaj.... már pezsgőztem a melóhelyemen, na meg az unokámmal is koccintottunk már a kölyök pezsgővel....Üdv: nebulo
-
Claark
csendes tag
Boldog Új Évet mindenkinek!
-
törölt tag
Holnaptól mindenkinek egy Boldogabb Új Évet Kívánok!!!
-
andorra
őstag
válasz nebulo5 #46791 üzenetére
Végre egy józan hozzászólás, maximálisan igazad van. Azonban jól látható, hogy ez többeket egyáltalán nem zavart abban, hogy olyan látszatot keltsenek, mintha ez sokkal egyszerűbb kérdés lenne, ami egyszerű és konkrét tanácsokkal megoldható.
Remélem az Újév ennél előremutatóbb lesz a fórum számára ! -
blattida
nagyúr
válasz nebulo5 #46805 üzenetére
Igaz,de akkor rosszul emlékeztem, mert bennem az maradt, hogy nem sikerült eladnod. Akkor a mostani gazdája megelégedéssel használhatja.
Ez már a régi probléma a hifisták jelentős részével, márkanevek, iskolák, sztereotípiák és guruk befolyása miatt nehéz az ilyesmivel megküzdeni, majdnem szélmalomharc.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Auratech
őstag
Mindenkinek BUÉK!
Hallgassatok ti is Bluest hajnalban. Hallgassatok Little G Weevil-t!
Zsizsik!-01Auratech Field Recording
-
nebulo5
senior tag
Kívánok Nektek Boldog, sikerekben és zenei cuccokban gazdag Új Esztendőt, jó egészséget!
Üdv: nebulo
-
krx21
nagyúr
BUÉK mindenkinek!
Filmekben és zenékben gazdag Új Évet kívánok!
-
titán
válasz #68216320 #46770 üzenetére
Ez nem hiba, hanem tulajdonság. Ezzel együtt is jobb, mint a SAL. A korábban ajánlott MTK meg vágja a magasat. Ráadásul az ilyen olcsóbb hangfalkábelek hangja erősen függ a rendszertől, nálad lehet, hogy máshogy fog viselkedni. Abban a kategóriában, amiben keresgélsz, tökéletes kábel nincs, csak a rendszeredbe megfelelő kompromisszumos.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
blattida
nagyúr
válasz schawo #46814 üzenetére
Szerintem nem a kábelek hangja függ a rendszertől, hanem a rendszerek hangját befolyásolják a kábelek. Az olcsó kábelek sokkal jobban színeznek, ezért lesz nagyon eltérő az emberek véleménye róluk és ezért van az, hogy sokkal inkább válogatósak a rendszerek hangjára vonatkozólag.
Az igazán jó kábelek nem színeznek, nem torzítanak, hanem átengednek minden információt, mindenféle változtatás nélkül, ezért nekik nincs saját hangjuk, ők abszolút azt mutatják, amit a rendszer valójában tud.
Az olcsó rendszerek agyonszínezett és torzított hangja viszont szinte követeli a színező kábeleket, hogy hallgathatóbbá tegyék a rendszert. Ám ez csalás, nem ennek kell lennie a végső célnak.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz schawo #46814 üzenetére
Kiprobalom a CAT kabelt. Az MTK kabel az valami villanyszerelesi kabel?
Amikor a regi kabel helyett bekotottem a SAL kabelt, nem tunt fel valtozas. Most vagy botfulu vagyok (remelhetoleg csak megfazas miatt) vagy egyforman vacak akkor mindketto. Jelenleg szokatlanul magasba megy el a hangkep. Bar ez a videotonok utan ertheto. Ha meg jobban magasba viszi mondjuk a CAT kabel, attol tartok mar kenyelmetlen lesz. Jazz zenek alatt is a sepru dobveros szamoknal nagyon reszletesen hallani a sepru cicegeset. Persze lehet, mondom, h csak a regi dobozok utan egy ideig furcsa. Egy probat mindenkepp erdemes tenni a fellelheto kabelekkel talan.[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
Először is Boldog Új évet Kívánok mindenkinek!
Másodszorra lenne egy kérdésem:
A következő fórumban a 49-es számú hozzászólásban található képeken a hangfalállvány fenti részére rakott hangfaltartó tüskék felső hengerei csak demonstrációként vannak feltéve és azokat majd a hangfalra kell rögzíteni, vagy ezekre rá lehet így egy az egyben tenni a hangfalat?[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz blattida #46815 üzenetére
Az igazán jó kábelek nem színeznek, nem torzítanak, hanem átengednek minden információt, mindenféle változtatás nélkül, ezért nekik nincs saját hangjuk, ők abszolút azt mutatják, amit a rendszer valójában tud.
Egy naív kérdés következik: Hányféle ilyen kábel van és hányféle áron?
-
blattida
nagyúr
válasz andorra #46819 üzenetére
Szerintem ezt te is tudod: sokféle van, sokféle áron, ám azt kijelenthetjük, hogy nagyon olcsón viszont nincs, sajnos, és azt is mindketten tudjuk, hogy az emberek zöme az ilyen kábeleket nem szereti...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
andorra
őstag
válasz blattida #46820 üzenetére
Azért kérdeztem, hogy ezt még pontosítsd, mert ebben a formában furcsa lenne, ha igaz lenne. Egyrészt azért, mert ilyen kábel valószínüleg nincs, mindegyik beleszól a hangképbe, legfeljebb kevésbé, mint az olcsók.
Másrészt nincs rá tökéletes módszer, hogy megállapítsuk, hogy egy kábel egyáltalán nem színez-e, hiszen ahhoz egy olyan etalon kábel is kellene ami nem színez és amihez viszonyítani tudnánk a többit. Ilyen etalon azonban nincs, mert ennek a kiválasztásához nincs etalon kábelünk és etalon rendszerünk. (Most a hállásunkat hagyjuk is figyelmen kívül, bár azt sem lehet !)
Ha viszont ezt elfogadjuk, akkor ugyanoda jutunk: a drága kábeleket is rendszerbe kellene válogatni, ráadásul saját ízlés szerint, mivel nincs tökéletes rendszer. Tehát ha valaki olcsó rendszerbe válogat olcsóbb kábeleket az egy iskola, nem ártalmas, hanem segíthet a fejlődésben. A fontos azonban az, hogy halgassa meg azokat amiket tud és kizárólag csak annak alapján és ne mások tapasztalatai alapján döntsön. Mások tapasztalatai ugyanis, az eltérő rendszerek, az eltérő ízlések miatt, többnyire nem érvényesek. (Lásd: Nebulo5 azonos tartalmú, helyes megállapítását!) Ha a rendszere és a képességei még nem elég kiforrottak, akkor hosszabb távon jobban jár vele, ha nem költekezik kábelekre, hanem megvárja azt az időszakot, amikor erre Ő is és a rendszere is már felkészültebb. Ez persze nem szimpatikus álláspont egy kezdőnek, aki három nap alatt, néhány kérdést feltéve szeretne velünk, egy neki megfelelő rendszert összeállíttatni és egyúttal az ehhez szükséges tudás birtokába is jutni. Azután a jövő héten már nyugodtan át is mehet tanácsadó szerepbe. Sok példát láttunk már erre. -
törölt tag
válasz andorra #46821 üzenetére
Valószínűleg igazad van, hogy az olcsóbb kábelek színeznek és ki kell próbálni az adott rendszerhez és a hallgató ízléséhez viszonyítva milyen minőséget képvisel. Viszont valamilyen vonalon el kell indulni, ezért futnak be az olyan kérdések, mint a "milyen kábelt vegyek". Másrészt pont azon gondolkodom, hogy aki nem tud vagy nem akar nagy költségeket vállalni a kábel kapcsán, mennyire járható út, hogy mindenféle olcsóbb kábelekkel próbálkozik. Ugyanis a sok olcsóbb próbálgatása már tetemes összegeket képviselhet. Nem igazán tudom, h kevés pénzből hogyan lehetne próbálgatni. Így sajnos marad a kezdő hallgatóban a kérdés ...
-
andorra
őstag
válasz #68216320 #46822 üzenetére
Remélhetsz némi javulást olcsóbb kábelektől is. Azonban abból érdemes kiindulnod, hogy mivel csak az út elején jársz, még sokat fog változni a rendszered, viszonylag rövid időn belül. Akkor viszont a korábbi döntéseid érvényüket vesztik és valószínüleg, minden kábelre költött pénz nagyrészt elvész. A fáradságért viszont nem kár, mert abból sokat tanulhatsz.
-
blattida
nagyúr
válasz andorra #46821 üzenetére
Természetesen az állításom nem az abszolút igazság jegyében született és általánosságban kell érteni, az ésszerű és tárgyilagos határokon belül.
Az adott nem színező kábeleket úgy ismeri föl az ember, hogy sokféle rendszerben, sokféle zenével és sokféle kábellel összehasonlítva, hosszú hallgatózást követően kialakul az a kép róla, hogy a hang kiegyenlített, a részletek nem tűnnek el, ha gyengébb a forrás (felvétel), akkor az is kiderül, hiszen őszinte és egyenes, mindent megmutat.
Az igaz, hogy egy gyöngébb rendszerben nehezebb ezt megállapítani, viszont az elegendő fogódzó, hogy mennyi részletet, mennyi levegőt, mennyi információt, mekkora dinamikát kapunk, mert ha ezek teljesülnek, akkor azt már tudni fogjuk, hogy az adott kábel hová tartozik.
Az ízlés béli igényekkel ebben a tárgykörben nem tudok mit kezdeni, mert az általában nem a semlegességről és a természetességről szól és nem az ilyen karakterű kábeleket igényli.Én senkinek sem tanácsoltam azt, hogy vegyen ilyen-olyan kábelt, kivéve, ha az a valaki ezt kifejezetten kérte.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy a kábelkérdés az utolsó terület, mellyel foglalkozni kell, hiszen az első a hallgatónak tetsző rendszer összeállítása és ha az már megvan, akkor jöhet a finomhangolás, melynek a része a kábelezés.Persze, lehet arról beszélni, hogy a kábelek igenis fontosak a rendszer hangjának szempontjából, de egy adott rendszernek akkor is kiderülnek a nagyjábóli képességei, ha száz forintos kábelezés gondoskodik az információk áramlásáról. Szerintem.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Auratech
őstag
A ladaméri tüzijáték 15 másodperce MS mikrofonnal felvéve.. pici limter van, mivel a robbanás csúcsai kiszámíthatatlanok...
firew-ladamer-2014Auratech Field Recording
-
MasterMark
titán
Itt is megkérdezem hátha itt tudtok segíteni.
Van egy Canton Plus C passzív sub-om sztereó bemenettel. Ehhez lehet-e normálisan csatlakoztatni egy darab Kenwood L-05M mono végerősítőt?
Elméletileg a sub hangszórója dupla tekercses.
Ha igen, hogy? Sorba kötve, vagy párhuzamosan? Esetleg a hangváltót megkerülve?
Köszi.
Switch Tax
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Először is, kívánok mindenkinek Boldog Új Évet!
Másodszor, kíváncsi lennék a véleményetekre. Hifis célokra mennyire felel meg a CAV DB 300 és a CAV DP 265 típusú hangsugárzó? Van valakinek tapasztlata velük?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
törölt tag
válasz MasterMark #46828 üzenetére
Az Amplifierhez kell kötni az erősítőt. A két tekercset közösítsd párhuzamosan. A lényege: Az ampifiler csatlakozáshoz kötöd az erősítőt (ha sztereót kötsz, akkor L-R oldalt értelem szerűen, ha monót, akkor párhuzamosan közösítve), s ha szükséged van pl a sztereó hangra, akkor a satellite csatlakozásra kötöd a sztereó hangszóróidat. A sub ily módon átengedi a teljes tartományt a satelliteknek, és csak a mély hangokat adja ki a benne lévő passzív váltónak köszönhetően.
Engineer086: ezek mozizáshoz javallottak, de szerintem ott is csak az alsó kategóriát képviselik (árukból ítélve). Ennyiért mindenképp használtat keress, és linkelj, ezektől messze jobbakat találsz.
MasterMark: Pluszt a pluszhoz, mínuszt a mínuszhoz kösd.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz MasterMark #46828 üzenetére
Igen. Vagy nem. Elég furcsa lenne. Szerintem a normális az, ha az egyik oldalra kötöd, ha már így alakult.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz #10726912 #46830 üzenetére
Igen, tudom hogy működik benne a hangváltó. Nincs szükségem a szatelit kimenetre.
Párhuzamosan közösítve, az hogy van?
andorra: És ilyenkor mind a két tekercs megkapja a jelet? Mert azt olvastam valahol, hogy az egyik oldal az egyik tekercsre, a másik meg a másikra van kötve.
Na ez így nem ér.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
andorra
őstag
válasz MasterMark #46832 üzenetére
Nem kapja meg, de az miért lenne probléma?
-
törölt tag
Még valami: Írja a képen a magyarázat, hogy 2*70 vagy 2*100 watt. Meg ír olyat is, hogy 4 és 8 Ohm. Tehát ebből kiindulva, 8 Ohm lesz az ellenállása a szubbnak (azaz tekercsenként ennyi) ilyenkor lesz 2*70 watt a teljesítménye, 4 Ohm párhuzamosan kötve, ilyenkor lesz 2*100 watt a teljesítmény. Ez a sztereó illetve a mono erősítővel való működtetéshez lett leírva az adat táblázatra.
Javítva, nem 2*4 és nem 2*8 Ohm, ez balgaság volt leírni is, elnézést Korán van még.
Amplifier ami téged érdekel, a satelit nem!!
Amlifier + a + hoz, Amplifier - a - hoz. A satelitre hangszórókat kéne kötnöd, ha kell az átmenő hang. Az téged most nem érint. mert mono erősítővel akarod hajtani.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz MasterMark #46834 üzenetére
A monó erősítő örök darab lenne, olyat aligha érdemes venni. De ki tudod próbálni, ha mégis úgy döntenél.
-
Winne
nagyúr
Mit tudtok nekem mondani egy Nad 310-esre? Érdemes beruházni rá? 25 pénzt kérnének érte, én meg nem értek hozzá. Méretre tetszett és azért ez nem volt gagyi márka.
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
törölt tag
válasz MasterMark #46836 üzenetére
Hát ezt magyaráznám én is
Azért van kettő, mert dupla tekercses a szóród. Kösd össze az amlifiereket. Kössd a Kenwood speakersének out plusszáta canton mindkét amlifier pluszba és a Kenwood speakers out minuszát a canton mindkét amplifier minuszába. Így fogja mindkét tekercs megkapni a jelet.
Szóval érti? Bocs, hogy sötéten fogalmazok[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #46840 üzenetére
Igen, ilyenkor lesz névlegesen 4 Ohm. Ha külön kötöd, akkor 8 Ohm.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #46842 üzenetére
A szubbjelet pl 0 decibeles jellel számolva 20%-os terheléssel hallgatod a hm erősítőt, akkor a Kenwood is 20 %-os terhelésen fog üzemelni. Ha fullra felhangosítod a hm erősítőd, akkor fog a Kenwood is mindent leadni. De egyébként azok az adatok nem betonba vésettek...a torzítás meg mindig előbb érkezik (pl a Kenwoodban lévő kondik esetleges fáradása, végfok melegedése, stb miatt), mint ahogy névleges terhelés csúcsát elérnéd. De ha nem muszáj, és még nincs meg, akkor ne a Kenwoodot válaszd, inkább vegyél egy Yamaha sztereót, az is izmosabb lenne (pl AX 5-ös sorozat). Abban jobban bíznék, mint a Kenwoodban.
-
andorra
őstag
válasz MasterMark #46840 üzenetére
Igen úgy értem, hogy ilyet nehéz lesz eladni. Nem tudom milyen előnye lehet annak, ha mindkét tekercset használod és nem csak az egyiket? Szerintem semmit sem számít a hangzás szempontjából.
-
MasterMark
titán
válasz #10726912 #46843 üzenetére
Értem, köszi a segítséget.
Nézegettem sztereó végfokokat, és erősítőket, de mind drága nekem. Igazából ilyen 10 max. 15 környékén lehetne valami. Ha ez a Kenwood is feljebb megy, akkor nem veszem meg.
andorra: Ha nem számít hangzás szempontjából, akkor minek van?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
andorra
őstag
válasz MasterMark #46845 üzenetére
Most tényleg azt szeretnéd, hogy 2 másodpercet gondolkozzak?
Azért, mert a sztereó erősítő ezzel a megoldással úgy vezérli a szubot, hogy a bal és a jobb csatorna jelei is érvényesüljenek, miközben a két oldal ereje nagyjából kihasználásra kerül. Ez abban az időben született amikor még nem voltak HM erősítők. Más megoldás is lehetséges, nem csak ez, de ez is egy megoldás. -
törölt tag
válasz MasterMark #46845 üzenetére
A Kenwood helyett akkor is néznék valami mást.
Jobban bíznék ezekben, s eladhatóbbak is, ha nem válnak be valamiért:[link],[link], ezekhez hasonlót találsz te is bőven. Alku is van, meg kínálat is, kereslet alig. De nézhetsz akár direkt mono szubb erősítőt is, azt is lehet kapni...újként. De nem muszáj a szubb, vagy a mono, a Cantonhoz jó lehet akár egy STR 225-is, 2*40 watt környéke simán elég ahhoz a hangszóróhoz.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz #10726912 #46848 üzenetére
Úgy tudom sub-hoz mindig több kell. Egyébként házimozira kellene.
Ennyire rossz lenne ez a Kenwood, hogy még egy ilyen Grounding is jobb?
Múltkor volt egy Technics ami tetszett, csak messze volt, és próba nélkül nem akartam megvenni.
Inkább valami hasonlót néznék, ami ilyen egyszerű, csak végfok.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #46849 üzenetére
Nem vagyok jó véleménnyel a kenwoodról. Nem volt még szerencsém jó minőségű darabjukhoz, ami az, annak nagyon elkérik az árát. Ha nem Grundig, akkor Onkyo.
Egyébként...gondold át, mennyi kell egy általános méretű szobába mély hangból. Szubból. Nekem rossz minőségű 30 centis (egy SAL és egy Videoton volt egyszerre) volt meghajtva egy 2*50 wattos technics-el, 5*80 watt volt a hm erősítő. Sima mezei, kifáradt darab volt. Az érzéketlen, nem erre (meg semmire) való hangszórókat is kellemesen meghajtotta úgy, hogy felénél tovább nem volt tekerve a Volume gomb, és a szubb.jel sem ment fullon. Mindez 16 m2-en. A mély csak kiegészít, alá fest, az igazi munkát a többi csatorna látja el, ha jól van össze rakva a rendszer.
Megnéztem, annyiért sokkal jobb választás az a Technics, mint a Kenwood.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest