Új hozzászólás Aktív témák

  • narumon

    őstag

    válasz priti #44957 üzenetére

    Húúú nagyon nem értek egyet veled, de olyannyira nem, hogy nem is tudom kompletten megválaszolni de azért néhány szösszenetedre válaszolnék ha nem haragszol:

    "Nem az a HiFi lett 18. rangú dolog, ami igyekezett pótolni a vasfüggöny mögött raboskodó emberek minőségi élőzene utáni vágyát két "Ádám hol vagy" között. Tévedés. Maga a felvétel lett 18. rangú dolog, mert ma már a zenészek nem a felvételek értékesítéséből élnek elsősorban, hanem a koncertezésből. Az emberek koncertekre járnak, mert járhatnak. Idejön a világ minden részéről az előadó és ők is utazhatnak bárhová."

    Nagyon nem értek egyet. Régebben azért ha meg akart hallgatni egy Abbát akkor nem volt elég neki, hogy csak valahogy tütülöljön hanem örült neki ha hangfalon, erősítővel teheti ezt meg. Ma meg a mai zenét nemhogy nem egy akármilyen hangfalon és erősítővel hallgatják hanem PC előtt két műanyag truttyogóval integrált hangkártyával és nincs is igénye többre. Élő zene sincs több mint régen volt, max a nyugati zenészekből (ha erre gondolsz), de ha megnézed kik járnak rendszeresen koncertekre akkor szerintem pont azok akiknek most is van otthon relatív normális hifijük. Én legalábbis akiket ismerek és tévén hallgatnak zenét meg két prüttyögőn - esetleg házimozin, azok bizony se moziba se élő koncertekre nem járnak. A legtöbb ilyen embert még a szomszéd fesztiválra (amitől gyalog 5 percre lakik) sem lehet kicsábítani max a sörözés miatt.

    A többség nem igénytelen, csak gyakorolja a szabadságát és nem egy szobában gubbaszt a régi felvételeivel, ahogy Darvas.

    Miért jön le neked az, hogy aki költ a hifire az a szobában gubbaszt? Vagy aki nem költ az nincs is soha otthon - nonstop odavan? Vagy mégsincs igénye zenére csak havonta 1x amikor koncertre megy? Vagy arrafele naponta lépnek fel a sztárok? Nálam azok a ritkább napok amikor nem hallgatok zenét, és bizony bocsássanak meg de tegnap (vasárnap) este bizony igen jó volt egy forró tea mellett zenét hallgatni normális minőségben. Te biztos nem otthon gubbasztottál hanem valahol élő zenét hallgattál - jó neked. Én most is zenét hallgatok itthon, te nyilván élőben valahol.

    Nem akarja a hallgatóság, mert nem a HiFi re akar százezreket, milliókat költeni és a szobában gubbasztani koncertezés helyett. Menni akar, szórakozni járni, élni.

    Nálad úgy látszik a két dolog nem létezik egymás mellett. Szívesen hallgatok élőzenét, le is megyek sokszor sok helyre - néha még nagy fővárosunkba is felmegyek 1-1 koncertért, de azért ez lényegesen kevesebb mint amennyiszer zenét hallgatok. És még egyszer írom - akikkel én járok azoknak szinte kivétel nélkül valamilyen "hifi" rendszerük van otthon. Aki nem költ "hifire" az szerintem koncertre sem nagyon fog.

    holott ő maga nem látja meg az új világ szabadságát és ragad a felvételeivel a saját emlékei fogságába egy szobában gubbasztva, mintha még mindig vasfüggöny és cenzúra venné körbe.

    Jajj ez meg már szánalmas....

    https://www.facebook.com/Naruvideo

Új hozzászólás Aktív témák