Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz Auratech #42346 üzenetére

    Ezzel egyetértek és nem is akarok meggyőzni senkit, pontosan abba az irányba szeretnék terelni mindenkit aki elkezdett hifizni, hogy ZENÉT hallgasson és ne kábeleket. A linkelt cikket csak azért tettem be, mert ebben volt szó a kábelek "frekvenciamenetéről". A lényeg az, hogy én azt az álláspontot képviselem, hogy mielőtt elkölt az ember 20-30-100 ezer forintokat kábelre, inkább előtte gondolkozzon és maradjon a 2000 Ft-os drótnál és inkább jobb hangfalat vegyen a maradék pénzből. Én is úgy gondolom, hogy van különbség kábel és kábel között, én is Klotz kábeleket használok a sima tescos helyett, bár tudom ez az audiofilisták között még szarnak számít de én ebben (is) megelégszek annyival mint amivel azt a mikrofont kötik be a stúdióban amivel felveszik az éneket. Túl sok embert ismerek aki elveszett már a hifi útvesztőjében és miután elköltött több mint 1 millió forintot erre az amúgy nagyon szép hobbira, egyszerűen nem tudta élvezni azt ami van, mindig többet és többet akart, rosszabb esetben eladta az egész rendszerét. Szeretek tesztelni, de nem szeretem azt amikor valakinek van 10db CD-je és állandóan azokat hallgatja, keresi a különbségeket, hallgatja, hogy melyik kábel hogy szól, és közben elveszett az egésznek a célja, a zenehallgatás.

    Abban nagyon igazad van, hogy a hifizés zeneileg (és máshogyan is) igényesebbé teszi az embert, ezért bíztatok mindenkit arra, hogy ne sajnáljon komolyabb hangrendszert venni. Ezért indítottam itt a PH-n is egy topicot ahova a legjobb zenei albumokat ajánlhatjuk egymásnak, és sajnálom, hogy ebben a topicban nagyon kevés helye van a zenei ajánlóknak, ha van akkor is nagyon gyorsan offba kerül.

    Mindezektől függetlenül néha kinyílik a bicska a zsebemben, és olyankor nehezen állom meg, hogy ne szóljak hozzá. Bár mostanában a flac-wav konverziós/bitpontosság témához megálltam, hogy ne szóljak hozzá, pedig bődületes baromságok hangoztak itt el. Had legyek annyira realista, hogy ha valaki azt mondja, hogy 2+2 az 5, akkor nem bólogatok hozzá azzal a címszóval, hogy semmi sem lehetetlen.

Új hozzászólás Aktív témák