Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Deadzone41 #36030 üzenetére

    Nem kerülte el a figyelmemet, sem akkor, amikor először idézte DDL, sem ma, amikor megírtam a hozzászólásomat. Hozzászólásom azonban független az adott teszttől, és a megállapításaim, sejtéseim a teszt hifistáira is vonatkoznak, persze az "átlagemberhez" képest egy kissé eltérő arányban - nem véletlen, hogy a teszt "hifistái" hallottak különbséget.

    A hsz. végén feltett kérdésedre közvetve, szőrmentén válaszolnék: valószínűsítem, hogy az adott tesztben, én értékbeli megkülönböztetést is tettem volna, és megfelelő felbontású hangrendszer, illetve negfelelő referenciakörülmények esetén el is találtam volna, hogy melyik az "értékesebb".
    A megfelelő referenciakörülmények alatt körülbelül olyasmire gondolok, hogy nem csak úgy a levegőben lóg az értékelésem, hanem vannak viszonyítási alapok. Lásd például, amikor az általad is figyelemmel kísért fordított polaritású kísérletben "vettem részt", és a jazz-zenekar esetében találtam el, hogy melyik felvétel helyes polaritású, a szólótrombita esetében pedig fordítva gondoltam, a lehallgatórendszer (alaplapi gagyi hangkártya, egyszerű fülhallgató) nagyon gyenge felbontásán kívül a hibámat annak is tulajdonítanám, hogy az egyedülálló hangszer esetleg nem nyújtott elég referenciakörülményt, míg a jazz-zenekar több hangszere több referenciakörülményt biztosított megítélni, hogy melyik változat a helyesebb hangzású. Ez persze már csak utólagos okoskodás, amikor a hecc kedvéért később a mobiltelefonomról és a JBL R420-as fejhallgatómról (tehát sokkal jobb körülmények között) hallgattam a négy felvételt, a szólótrombitánál akkor is ingert éreztem, hogy fordítottan szavazzak - tehát most azt várom, hogy kiderüljön, az eredeti tesztlemezen volt tévesen feltünteve, hogy melyik a jó és melyik a fordított polaritású, és ez a gyári tévedés az én hallásom alapján derül ki. :D

    (#36027) andorra Én csodálkoztam, hogy mindenki az én ömlengésemet dícséri, és nem a te két mondatodat! Az a két mondat is volt annyira frappáns, mint ez a tömörítvényes bon mot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák