Új hozzászólás Aktív témák

  • andorra

    őstag

    válasz Lord Dragon #35156 üzenetére

    Nos azzal a jó hírrel kezeném, hogy ennek az átlad vásárolt rendszernek van saját fórumtopikja a Prohardveren.
    (Mi lenne velünk a Google nélkül !)
    Onnan idézem a rád vonatkozó részt, mindjárt az első hozzászólásból (melyet mint tudjuk Kammerer írt, természetesen álnéven.)

    4.) Hangkártya, bekötés
    Bármilyen alaplapi hangkártya ellenjavallott, az analóg bemeneten produkált magas zajszint miatt. Behallatszik, higgyétek el!
    Helyette érdemes egy külön hangkártyát beszerezni hozzá. Ezek közül a Creative megoldásai a legelterjedtebbek, megfelelően szépen szólnak, ill. a játékok alatt népszerű EAX effekteket a 2.0-s verziótól felfelé csak ezek támogatják - ráadásul a konkurensekkel ellentétben mindezt hardveresen, a processzort tehermentesítve teszik. Gyengéjük a driver. Éppen ezért ha nem játszik az ember, érdemes lehet más gyártók háza táján is szétnézni.
    Személy szerint az Audigy 2 ZS-t, vagy ha bővebb a keret, akkor az X-Fi Xtreme Music-ot ajánlom a Z-5500 mellé. Részletekre itt nem térek ki, tessék utánaérdeklődni a megfelelő helyen:
    - Creative Audigy 2 topic
    - Creative X-Fi topic
    - Milyen hangkártyát vegyek?
    Ha a hangkártyánk nem támogatja a Dolby Digital Live, ill. DTS Connect technológiákat (általában nem támogatja, de a biztonság kedvéért kéretik utánanézni, linkek ld. feljebb), akkor játékok alatt csak analóg átkötéssel kapunk térhangzást. (Ld.: 2.) Kábelek és hosszabbításuk) A kevés számú egyéb esetre itt egy magánvéleményt tükröző leírás a vízhűtésesek offtopicjából.
    DVD Audio formátumhoz szintén analóg átkötést kell alkalmaznunk.
    A digitális kimenet (S/PDIF, azaz Sony/Philips Digital Interface Format) lehet coaxiális, vagy optikai. Minőség szempontjából ezen a szinten teljesen mindegy melyikről beszélünk. Optikai, coax vagy analóg elvileg egyre megy. De: tapasztalataim szerint a Z-5500 analógon jobban szól a digitálisnál, egyszerűen teltebb a hangja. Könnyen lehet, hogy megdolgozza kicsit az analóg bemenetére érkező jeleket. Úgy rémlik, külföldi fórumon olvastam is ilyesmiről, de ezt azért ne vegyétek készpénznek. Lehet, csak az én gépemben van a homokszem.
    A digitális kimeneten a Dolby Digital, illetve DTS kódolású jelek (bitstream) mennek át, illetve a stereo jel. Előbbihez szükség van a Z-5500 beépített dekóderére is. Ha pl. játékok több csatornás jelét küldjük rá, csak a frontsugárzók stereo jele fog átjutni, a többi hangszóró néma marad.

    [link]

    Mindenkinek üzenjük innen is: audio átvitelre a koaxiális kábel a legjobb, de ezen a szinten, ahogy helyesen írták, mindegyik jó, tehát az optikaival is jó lesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák