Új hozzászólás Aktív témák

  • #16939776

    törölt tag

    válasz #56474624 #14256 üzenetére

    A teljesen lineáris frekvenciamenet nem azt jelenti hogy audiofill, vagy hifi... pl.: nem sok mérőmikrofont használnak hangfelvételhez.

    Amire azt mondom hogy jól szól, az esetleg fázishelyes(ilyen elég ritka), de biztosan nem lesz egyenes a frekvenciamenete ha megméred.

    Próbáltál már stúdiómonitoron zenét hallgatni? Mindent megmutat ami az arányok miatt kell, de idegesítő egy hangja van és iszonyat fárasztó. Mert ki van egyenesítve a középmagas tartomány amire a fül nagyon érzékeny itt még 0,5dB-es lépcsőt is meghall az ember. Fölötte, pláne alatta 1-2 dB-s csalást sem lehet mindig észrevenni.

    Például a sok millás Nexo Alpha(tölcséres pa)(ilyen van az A38-on is) teljesítmény függvényében vesz vissza 2-3dB-t 3K környékén. hallottam párszor rajta élő jazz-t is és azt kell mondjam le a kalappal előtte.

    Ellenpélda: line aray rendszerek: kirakod a mérőmikrofont olyan egyenesen szol hogy még a gilet-penge sem tudja eldönteni hogy melyik felére boruljon az analizátoron. De meghallgatva nincs neki mély-középtartománya ahol egy hangszer értelmesen meg tudna szólalni. Illetve visít benne a 2"-os driver.

    lehet választani hogy mérni vagy hallgatni szeretnéd ;]

    Viszont a B&W-vel kapcsolatban lenne kérdésem: menyi ideig lehet ezeket egyhuzamban hallgatni, mert tényleg nagyon részletes(kicsit magas-dús, de tiszta) hangja volt azoknak amiket sikerült megfülelnem.

Új hozzászólás Aktív témák