Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    nagyúr

    @denesdr, amúgy ezért is néztem a LAB12C-t, hogy alkalomadtán passzív is lehessen, míg össze nem gyűjtöm a zsetont egy három útnyi erősítőre. :D

    Oké, hogy kell neki a 4 Ohm erősítő képesség, de tök jó, hogy a LAB12C 100-125Hz körül elkezdve váltva (+ 1 Zobel) :D 8-Ohm érzékenységre konvertálva dobozban is teljesen jól passzol a 90 körüli 6FE100-hoz, sőt, finoman ki is emelhet, de minimum "flat". Nagy átlagban, papíron. A valóság persze meg hozza, amit hoz.. csak így tervezésnél. Mert .. drága ám egy bivaly Hypex szett, és addig ha passzívval hajtom, ... ideális.

    Aktívként meg nem is gondolkodnék másban, a Hypex-eknek ideális a 4 Ohm terhelő impedancia (valóságban néha alatta is picit), itt nagyon jót futnak teljesítményben anélkül, hogy különösebben felfőne a fejük, vagy kihívást jelentene nekik (nem úgy, mint a 2 Ohm például, bár azzal is elvannak, már áramlimitáltak még ők is - kicsit :B ). Szóval LAB12C real life ha úgy 3.4-3.6 körül megáll az alján az imp. görbének, woo-hoo :D Hypexből kapja a delejt, fent meg Faital és magas barátunk névleges 8 Ohm-on csiling csiling, minden kerek, nem sovány a hang.

    Igazából, érdekes ez, mert az LF21X451 is 8 Ohm névleges, 2kW RMS (és tudom, hogy nem esik szét ettől, ez tényleg bírja), de az életben nincs az a Hypex, ami ezt limitig kihajtja. Talán az NC2000 - de általában a Hypex-ek 4 Ohm-ra adják meg a nevükben sejthető teljesítményt, szóval .. hja .. most nézem NC2k adatlapot:
    2 óm - 2000W
    4 óm - 2500W
    8 óm - 1600W

    KARCSÚ :)) :)) :)) ;] ;] ;]

    És az LF21X451 lavór nem néz be 8 Ohm alá. ELVILEG. Rajzolt görbének tűnik, de van benne egy "röccenés" a felfele ágon (imp görbe), lehet valós is akár + pláne, hogy PA, ott minek csalni, a PA sokkal kevésbé szól a vetítésről, vagy megtévesztésről. Szóval hacsak ez nem néz be úgy "rendesen" 8 Ohm alá a valóságban, akkor baj van hjúszton :))
    (Amúgy nincs, max anyagi totálkár, 2db NC2k-val mondjuk az Apollon Audio-tól, vagy Nord-tól) :D

    Jipiáé ...

    Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák