-
IT café
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thesound
addikt
válasz Kanczy #48100 üzenetére
Jaraxxus sztem jó, én sokat használom. Ráadásul az alap készlet része, fog az még kelleni. Malganis kraftolást már nem fogok csinálni.
Bloodmage Thalnos-on gondolkodom egy ideje, meg TBK-n, igaz utóbbi nincs most a metában.
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
JNashville
senior tag
válasz thesound #48101 üzenetére
TBK első legend craftom volt, azóta se értem, hogy tulajdonképpen minek is gyártottam le, az 1.0-ás Control Warriorban mondjuk fix lap volt meg a béta utáni Druidban is, de mire ezeket össze tudtam rakni, addigra ki is esett ezekből.
Thalnost csak Rogue-ban és Shamanban láttam eddig érdemben, mivel ezek most nem túl jók, ezért nem erőltetném.
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
fogtunder
nagyúr
válasz JNashville #48099 üzenetére
ebből Rag és Maly sem a túl gyakran játszott kategória, Malyval mondjuk mókás kombó deckek vannak, de Rag perpill sehol nincs, bár a standarddal lehet visszajön majd, igazából Boom teszi játszhatatlanná, egyrészt a három test és a mindenhol ott lévő BGH miatt.
geddon szintén nagyon ritka, időnként CW-ben feltűnik, ha nem lesz a sok kis DR szar, akkor újra lehet játszani fogják.
jónás technek nagyon jó, ha éppen sok a fegyveres class ellened
I hate morning people. And mornings. And People.
-
JNashville
senior tag
Még Cenariuson gondolkodtam régebben, ha ez a Beast Druid vonal jó lesz, és végre kinyírják a kombós vonalat, akkor talán az is használható lesz?
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
KaraDani
addikt
válasz JNashville #48104 üzenetére
Ha nem lesz boom és kombó, akkor szerintem biztos, az egy nagyon erős lap amúgy.
-
h3lios
addikt
válasz JNashville #48104 üzenetére
Cenariuson én is gondolkoztam, ha kikerül a combo szerintem ez instant get lesz minden deckben, mert kb. 1 deffenzív DR. Boom, vagy ha sok minionod van akkor win condition.
B-tag: H3lios#2825
-
F-ECT$
titán
válasz thesound #48101 üzenetére
Thalnost és TBK-t is visszavárom a standradba, de majd meglátjuk, hogy bejön-e a jóslatom. Előbbi egyébként feltűnik a rugón kívül freeze mage és néha shaman deckben is, de most tuti nem craftolnám még le. Utóbbi meg akkor térhet vissza, ha tényleg lassul a meta, és ismét játszható lesz pl a tauntcity deck.
Dive ever, work never.
-
itldj
aktív tag
válasz csizi90 #48110 üzenetére
[Itt is kint van]
Szóval kamunak biztos nem kamu, de hogy 9+ körben 3 körig ne csinálj semmit az még viccnek is rossz.Viszont stabil lap lehet majd az astral communion deckekbe, sőt mega kombó Aviana és a Naga witch mellé is.
Bár most nézem, hogy epic, szóval nem tudom mit vártam. Poisoned Blade szintet hozza.[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
SeemsGood [link]
-
h3lios
addikt
Ez az új lap elég kemény, persze nem competetive értelemben. De lehet vele Exodiázni, ami mindig vicces. Egyébként egy ilyen ha 3x üt kb. meg is tudja ölni a CW-t.
-
h3lios
addikt
Egyébként az új 30/30-as lappal kapcsolatban jut még eszembe, ha 1x az életben be tudom játszani az lesz majd az életem legszebb Eye for an Eye-a vagy Missdirection-je.
Szerintem az ellenfél, (ha asztalin játszik) a nyakára köti a tápkábelt és röhögve dobja ki a gépet a 8-ról.
[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
válasz F-ECT$ #48119 üzenetére
Annó már MTG-ben sem érte meg sok manás legendek-re építeni, mert 80%-ban mindig instant haltak és nagyon kevés értéket lehetett belőlük kinyerni. Mindenki az eldrazikhoz hasonlítja ezt a dögöt. Ha ez így lenne kb. úgy nézne ki, hogy 30/30 és amikor támad elpusztít 2-3 random enemy miniont és az ellenfél eldob 2 lapot a kezéből. Ehhez képest itt HS-ben 1 aldor körbe röhögi, és még lehetne sorolni mikkel lehet körbe játszani. Ha mondjuk lenne rajta 1 olyan jelző, hogy spellekkel és minion ability-vel nem lehet célózni akkor simán lehetne jó / broken lap.
Hozzáteszem, hogy nekem továbbra is hiányoznak az olyan lapok, amivel lehet befolyásolni az ellenfél kezét. Tudom, hogy mondták Brode-ék, hogy nem szeretnének ilyet a HS-be, és Ilidian is emiatt lett sz.r, de ezeknek a lapoknak a megléte sok problémát megoldana. 1. Nem lennének OP-k a combo / OTK paklik, mert ha mondjuk véletlen eldobatják veled Alex-et 1 Freezemageként akkor az esetek felében mehet is a concede.
Nyilván nem direktben kellene, hogy 2 mana your opponent discard 1 card, hanem valami szinergiára felhúzva. Vagy 1 legendary minionra, ami mondjuk ha x mennyiségű HP alá üt le, akkor dobnod kell random 1 lapot.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz h3lios #48120 üzenetére
Van olyan lap amivel az ellenfél kezét befolyásolod HSben, csak nagyon kevés.
Elmúlt napokban 2x is találkoztam (jo mondjuk az elmúlt napokban játszott 250 meccsemből ez kb 1% )coldlight oracle-re építő fatigue rugót ami felhuzatta velem az egész paklim, meg dobatott is el a kezemből a vanishel kombozva.
[ Szerkesztve ]
-
DaveNo1
veterán
Jött egy új kreatív lap
http://www.hearthpwn.com/forums/hearthstone-general/card-discussion/129703-new-warrior-card-blood-warriors
Echo kikerül, ezt meg megkapja a warrior.
You are not prepared.
-
h3lios
addikt
válasz DaveNo1 #48122 üzenetére
Ez mondjuk elég durván jó lap, sok mindennel comozható, de 1 patron warrior úgy néz ki továbbra is működőképes lesz, csak más lapokkal. Egy eltol Patron + Inner + WW után elég komoly value, mert kézbe ad minimum 2 patront, ha előtte nem volt lent semmi. Ezzel újra tudod tölteni a kezed és később újra lehet próbálkozni. Különösen druid ellen jó, aki már 1 patron hullámmal is nehezen bírkózik meg.
Stealth-es paklit is el tudok képzelni, csak kár, hogy kimegy a shade, mert assassin-el lehetett volna vicces. Lent van pl. 2 shade és 1 assassin, aztán kézbe kapod őket még 1x. A legszebb, hogy AOE nélkül nem lehet velük mit kezdeni és simán elegendő OTK-t lehet belőle gyűjteni (lassabb metában).
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz DaveNo1 #48122 üzenetére
Szerintem jó lap, attól függetlenül hogy láttunk már hasonlot mage-nél. Jelenlegi metaban viszont csak a partonban tudom elképzelni, cw nem operál túl nagy boarddal.
Viszont csak akkor lesz használható ha lesz elég olcsó aktivátor. A standardból ugye ki fog esni pár.
A full board clearek ellen talán segíthet, eq+consec vagy pl flame strikeal nem sokat tud kezdeni a patron egy jól időzített loatheben tul, ami talán ad plusz egy kört.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Csak én tartok amúgy attól hogy a standard hosszú távon nem lesz F2P? Arra gondolok hogy a már megszerzett kártyáid folyamatosan kirotálnak majd.
-
itldj
aktív tag
válasz micafighter #48126 üzenetére
Ha lesz elég kellően olcsó lény / spell amivel izgathatóak lesznek a patronok (és esetleg a berserker) akkor marad patron warri, ha nem, akkor meg az egész vihar a biliben. 3 manás warri lap ami mindent sebez jónak tűnik, ez a másolós jó lehet a masszív boardclear ellen lehet jó, de mivel a DB-vel is kiesik egy "ingyen" ww, meg a ghounak sincs (még) utódja, így kétségesnek látom a dolgot. A 8 manás patron körhöz ami az új warri lappal működhet (ami mellé kézben kell legyen még legalább egy inner rage) nem lesz elég lassú a meta sosem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz micafighter #48127 üzenetére
ha nem akarsz wildozni, akkor a kirotált lapokat törheted, az adventure-öknek elég jó gold/dust aránya van. és egyelőre nem úgy tűnik, hogy az új kiegeknél nagy value-ra törekednének, ha nem lesz újabb Boom jellegű power creep, akkor bőven ki lehet farmolni az aranyat rá, ha rendszeresen játszik az ember, ami meg nem esik ki, azt legyártod. az adventure-re való goldot meg menet közben össze lehet szedni, a LoE bejelentéskor volt vagy 500 goldom, és simán összehoztam a köztes heteken.
[ Szerkesztve ]
-
itldj
aktív tag
Ha nem wildozol és betöröd a régi lapokat akkor még kellően sokáig fenntartható lesz a f2p játékmód, ha esetleg kezdenek valamit az arénával is, és lehet rentábilisen "farmolni" ha nem vagy teljesen fogalmatlan akkor meg végképp.
Ha nagyon elszalad a ló és atom power creep lesz a következő kiegekben, akkor is emberi mértékű játékmennyiséggel max. az adventure-t "kell" majd pénzért venni. -
csizi90
aktív tag
válasz fogtunder #48129 üzenetére
Meg ugye kérdés, hogy kinek mi a célja a játékkal, mert ha pl Legend rank a cél azt nem biztos, hogy el lehet érni F2P-jel, de a Rank 15-10 (ügyesebbeknek 5) simán hozható.
Illetve, ahogy gyűlnek a Classic lapok úgy lesz egyre könnyebb, mert arra már nem kell áldozni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 6S, Cube i7 Stylus, XONE
-
salaam
senior tag
Végre meglett a rank5, az elmúlt két napban r7 4 csillagon ücsörögtem, egyet előre, egyet hátra, tegnap meg megjöttek a counterek, ha druidoztam zoo-t kaptam, ha priestre váltottam, azonnal freeeze mage jött, ha freeze mageztem, control warrior, stb. szóval gyorsan vissza is estem rank9-re, most streakkel sikerült jót menni
Ezek a statok, bár az amerikai szerveren is toltam kb. 15 meccset druiddal, meg ugyanannyit warlockkal, szóval kicsivel kevesebb a valódi, mint amennyit mutat.
*szerk.:
Ha valakinek meg meta snapshot kellene:Druid, Paladin, Warlock nagyjából 20-20%; Warrior 11%, Sámán, Mage, Hunter < 10%, Priest és rugó meg szinte 0.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Kis matek így reggelire
Napi szinten kapsz egy questet, ami átlagban ér kb 50 goldot. Emellett lenyomsz pár meccset (a quest megcsinálásához úgyis kell), amiből összejön mondjuk 3 win, ami 10 gold. Így napi 60 golddal minimálisan lehet számolni, ami éves szinten ~22000 gold. (Plusz ott a heti 1 brawl, ami még ad évi 5200 goldnyi classic packot. Illetve lehet még arénával is pénzt keresni, de ezt most nem veszem ide, mert ahhoz jó aréna játékosnak kell lenni.)
Jelenlegi állás szerint évente jön 1 kaland és 2 kiegészítő. A kalandok eddig 2800-3500 goldba kerültek, tehát ez bőven kijön a 22000 goldból és marad még kb 18000-19000 a két kártyás kiegészítőre, tehát ~90-90 packot tudsz belőle venni.
Az eddigi kiegészítőkből elég volt a 90 pack, mert nem hoztak sok jobb kártyát, mint a bent lévőek. A mostani bejelentések sem dúskálnak az erős kártyákban, viszont mivel a kirotálódás miatt erős kártyák is kiesnek, így elképzelhető, hogy a gyengébb lapokból is kell majd a deckekbe tenni. Ez megnövelheti a szükséges pack mennyiséget, de itt jön a képbe, hogy a kirotálódó kártyákat törheted, és így lecraftolhatod a hiányzó lapokat, tehát nem feltétlenül kell több packot venni.
Szóval ha nem cél, hogy minden kártya meglegyen, akkor szerintem továbbra is lehet f2p módon játszani, de okosabbak majd a kiegészítő után leszünk.
Dive ever, work never.
-
micafighter
nagyúr
-
Sturdiridge
tag
reggeli rush, freeze mage 6/6. rank17ről rank14. 2zoo, 3 secret pala, 1 mirror.
-
fogtunder
nagyúr
válasz csizi90 #48132 üzenetére
ezt már kimatekoztuk a bejelentés környékén, ha most kezd valaki totál f2p üzemódban, akkor kb. 2-3 év, mire értelmes lapkészlete lesz. ennél valószínűleg hamarabb lehetsz legend, mert olcsó ladder képes paklik úgyis lesznek, tényleg az a kérdés, hogy erre teszel fel mindent és töröd a lapokat, mint a hülye, vagy próbálsz minél nagyobb kollekciót összeszedni. én perpill senkinek sem ajánlanám, hogy f2p-ben elkezdje a játékot, mert akkora grindfest, amihez nekem nincs gyomrom. kell vele tolni pár hónapig, ha tetszik, akkor venni legalább 40 classic packot és/vagy a megfelelő adventúrákat, egy átlag mesekártya játékhoz képest még ez se lesz sok. azzal, hogy a blizzard ennyire mellékesként kezeli az arénát (óriási szórás a draftok erőssége között, véletlen pack reward), a legjobb lapgyűjtési opciót veszi el a kezdőktől. OK, hogy az aréna elég HC egy kezdőnek, de jelenleg már a casual és a ladder is az. ha ki lehetne választani a packot, amit a végén kap az ember, akkor már megérhetné, így nem.
(#48136) micafighter: nem is a jókat kell betörni, de annyi trash legend van a kollekciómban, hogy félelmetes. meg pl. boomból is ott ül a második, mert arra vártam, hogy hátha nerfeli a Blizz, mert túl OP, de hát látszólag nem volt az Kappa
[ Szerkesztve ]
-
0karmacoma0
senior tag
válasz micafighter #48126 üzenetére
A régi Patronban ez de beteg kártya lenne. Ott emlékeim szerint állandóan küzdött az ember azzal, hogy a winkondikat hogyan ossza be úgy, hogy maradjon a kombóra, de el is jusson addig. Ezzel elég szépen megoldódna a dolog. A mostani patron már kontrolosabb, így nem tudom mennyire fontos neki ez a lap. Azért szerintem lesz helye.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters
-
micafighter
nagyúr
válasz 0karmacoma0 #48140 üzenetére
Mostani patronnak azért lenne jó mint írtam, mert erös board clearekkel nem tud mit kezdeni. Flamestrike leszedi a boardod egy az egybe, eq+consec leszedi egy az egybe, shamannál 50% coin flip de csak ha nincs + spell dmg-je, ha csak egy spell dmg toteme van akkor már az is leszedi könnyü szerrel, de spell dmg nélkül is meg tudja oldani am. Freeze magenél doomsayer szintén szívatós, ha van a kezedben tudod exec-elni de akkor meg késöbb nem lesz execed alexre meg antóniásra. Rugó olaj + bladefury, cwnél ott a brawl, priestnél ott a lightbomb, a mass dispel, a soulpriest + circle of healing, warlocknak is van bőven board clearje, és oké hogy nem patron az egyetlen win con-ja de ezek a board clearek minden lényét leszedik a patronnak helyből, a grommash, loatheb, esetleg belcher meg boomon kívül, és az uj lap az ilyen board clearek ellen lenne jó hogy nem 2x tudsz kirakni patront ghoullal, hanem mondjuk 3x.
-
JNashville
senior tag
Amikor a játék megbüntet, mert szarul játszod a Control Warriort:
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
fogtunder
nagyúr
válasz JNashville #48142 üzenetére
miért, a mukla-lorewalker mekkora überkombó már?
-
F-ECT$
titán
válasz micafighter #48141 üzenetére
A jelenlegi Patron szinte egyik control deck ellen sem jó, de hát nem is azzal van tele jelenleg a ladder
Dive ever, work never.
-
fogtunder
nagyúr
ez a mostani helyzet szerintem annyira nem rossz, végre nem secret pala minden második ellenfél. bár a zoo is lehet idegesítő nagy tömegben, de szerintem koránt sem annyira, mint a tökéletes curve-ön játszó paladinok. a druid az meg így meh, de azt legalább a zoo elveri.
-
itldj
aktív tag
válasz fogtunder #48146 üzenetére
A mostani zoo is csak épp egy fél fokkal jobb mint a tökéletes curve-ön játszó secret pala, mert nincs rá counter pakli, amivel ladderen konzisztensen jó winrated van ellene, és nem sz*r minden más ellen. (És nem vagyok salty, mert malygod rugóval tegnap is 10-2-öt mentem, kb 7-8 zoo ellen, szóval perpill én élvezem a mostani metát, mert végre működik a majdnem miracle rugó deckem. )
-
fogtunder
nagyúr
ööööööö, a patron warrior akkor mégis micsoda?
plusz a zoo-val azért kell okosan trade-elni, figyelni, hogy rakod le a lényeidet, stb., a secret palával meg csak kifostad, ami annyi manába került, mint amennyid volt, aztán oldják meg.
[ Szerkesztve ]
-
itldj
aktív tag
válasz fogtunder #48148 üzenetére
Ebben nem érzem magam kompetensnek, mert se az előző hónapban se most nem toltam 500+ ladder meccset, de visszagondolva erre a pár napra meg március végére a patront a saját tapasztalatom alapján a ladderen nem játszott deckek közé sorolnám. (Viszont nem vagyok reprezentatív, mert saccra 50 ladder meccsem van március elejétől mostanáig.)
-
micafighter
nagyúr
válasz fogtunder #48148 üzenetére
,,plusz a zoo-val azért kell okosan trade-elni, figyelni, hogy rakod le a lényeidet"
Hát igen, figyelni kell hogy az 1/1-es spectral spiderre, az 1/1es impre vagy egy tojásra teszed a PO-t, na meg ha lent van a késdobáló + 5 imped meg egy tojás, akkor a 7-ből el is kell találnod a tojást a PO-val, valljuk be az se könnyü feladat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest