Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz PPeter #7378 üzenetére

    Egy mondás jut eszembe:

    "A hardware-ek sokkal gyorsabban fejlődnek, mint a szamitógéppel elérhető
    hatékonyság, tehát a software-ek egyre rosszabbak." ;]

    Egyébként az is vitatható , hogy egy tanács mitől szakmai, mire van igény. Attól, hogy ár/érték arányban a legjobb megoldást javasolja a tanácsot kérőnek, vagy attól, hogy minden lehetőséget részletesen ismertet és azt követően javasol.

    Itt van például az említett RAID, jó példa, hiszen egy hárdveres tükrözés esetén is elvesznek az adatok, ha tápegységhiba miatt mennek ki a HDD-k, mivel adott esetben mindegyik kimegy, ami az adott tápra van kötve viszont a táphiba esélyét növeli, hiszen a táphoz legtöbbször már egyébként is túlméretezett fogyasztású videokártyákat használó felhasználó minimum 2db HDD-t használ egy helyett, de mindegy mer-mer-mer a RAID otthoni felhasználása hivatott kivédeni az adatvesztést, ha az egyik HDD tönkremegy, viszont ennek esélyét meg egyenesen növeli, mivel a legtöbb házban egymás felett kapnak helyet a HDD-k és épp a minap írta nekem egy srác, hogy olvasta, hogy a google szerverparkjában a 35-45 fok közötti HDD-k bírták a legtovább, alatta-fölötte nagyobb volt a meghibásodási arány és egy átlagos házban sanszos, hogy 45 fok fölé megy minkét HDD, ha ott figyelnek egymás felett RAID-ben, arról nem is beszélve ha 3 vagy 4 darab van.

    Szóval lehet hogy te szakmainak érzed egy RAID felkonfigurálását (egyébként az is), de attól még nem biztos, hogy annak tanácsolása átgondolt szakmai tanács is egyben. Attól függ kinek adod. Én otthonra még mindig a Rack-et mondanám. Még mindig HDD-re a legolcsóbb és legbiztonságosabb archiválni. Készítsen koplett lemezképeket egy rack-re és utána vegye ki, aztán kész, egy filléres 40GB-os HDD tökéletes erre a célra, ha félti a filmjeit meg a játékait.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák