Új hozzászólás Aktív témák

  • bukti2

    csendes tag

    Sziasztok!

    Vettem 2 db WD Caviar Green 1TB WD10EZRX HDD-t adattárolásra (csak képek, zenék, filmek).
    Be is üzemeltem őket egy működő SSD mellé (op.rendszer, programok), tükrözve (RAID1) az egyiket a másikra a Win7 lemezkezelőjével. Szerintem minden jól ment (a lemezkezelő minden meghajtóra "kifogástalan" állapotot mutat). :)

    Működés (pl másolás) közben elég halkak (nem is hallani őket), és elég gyorsak is.

    Lenne viszont két problémám:

    1. Mikor már egy ideje használaton kívül vannak (pl. csak netezek), olyan mintha "alvó módba" kerülnének.
    Ez még normális is lehetne energiatakarékosság szempontjából, figyelembe véve, hogy Caviar Green-ek, meg olvastam valami fejparkolásról is.
    A baj az, hogy ilyenkor ha újra az adatokhoz akarok férni, pl. ha csak megnyitok egy rajtuk lévő mappát az intézőben, akkor kicsit várni kell míg "felébrednek" és pár másodpercig tart míg betölt. Ilyenkor hallani is két kattanó hangot egymás után (először egyik winyó, aztán a másik winyó), ami ugyancsak zavaró!
    Lehet ezzel valamit kezdeni? :U
    Én amúgy a tápcsatik bekötésére is gondolok. Mert egyébként elég erős tápom van (650W), de mindhárom winyó egyetlen ág csatlakozóira van kötve. Olvastam arról is, hogy a fejparkolást is állítani lehet valahogy.

    2. A hőmérsékletük 31-34 fok körül van átlagos használat mellett, pedig a házam elég hűs. Pl. a felettük lévő SSD csak 26-28 fokos és a proci is csak 34-39 fokos.
    Szóval a 31-34 fok szerintetek normális? Nem magas egy kicsit? :U

    Előre is köszi a segítségeket! :R

Új hozzászólás Aktív témák