Új hozzászólás Aktív témák

  • Livius

    őstag

    Hello!
    Hozzám került egy Samsung HD320LD HDD, ami eddig egy Spire IDE-s USB rackben volt. Azért került hozzám hogy próbáljam ki Rack nélkül is, mert a rackben már működés képtelen lett. Szóval a felderítése folyt ma a problémának, hogy a rack ment tönkre vagy a HDD, esetleg mind a kettővel gond van.

    Mikor a HDD-t beraktam a gépbe normálisan IDE kábellel, akkor windows 7-ben tökéletesen fel lett ismerve, és a HD sentinel is csodás infókat írt róla. Az újra formázás elkezdése után viszont problémák adódtak. Egyszerűen eltünt az eszköz, HD sentinelben is, mintha megszünt volna a tápellátása, így a formázás is leállt és nem csinált semmit.

    Mikor restartolom a gépet vannak olyan bootok, hogy nagyon lassan akarja felismerni az IDE eszközök között, és mire megvan a felismerés 3-4 kis halk kattogást ki is ad magából.

    Én arra gondolok hogy valami gyilkos löketett kaphatott a hulladék Spire rack tápjától, és valami gond lett a tápellátásával. Mennyiért lehet az ilyen hibát javíttatni? Megmentendő adat nincs rajta, egyszerűen jól jönne még ha használható lenne, mert nagyon jó állapotú IDE HDD lenne még, abban az esetben, ha nem csinálná ezeket az eltünéses problémáit.

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Új hozzászólás Aktív témák