Új hozzászólás Aktív témák

  • killer2

    tag

    Üdv emberek!

    Adott egy vinyóm (Toshiba, 640GB-os 2.5ös laptop HDD), kb 3 éves lehet. Alapvetően nincs vele gond, szépen stabilan működik, nem veszik el róla adat, stb.
    Pár hónapja volt egy anomália, amikor is nem akart bootolni. Akkor chkdsk talált rajta pár hibás szektort. Ezeket elvileg jelölte és helyreállította, azóta semmi ilyen panasz nem volt, tesztprogramok se jeleznek hibás szektort.

    Nem rég feltettem egy Win8at a laptopra. SZépen megy, de pár nap után feltűnően lassú lett. Nem mindig, van, hogy minden rendben, de időnként netről csak 200-300 kb/s-el tud szedni, lassan jelennek meg dolgok és lomha az egész rendszer. Régebbi Win8 telepítésnél is volt már ilyen, de akkor betudtam annak, hogy csak béta. Win7 esetében nem volt feltűnően ilyen gond, de azért ott is időnként lassult. Van fent dual bootban egy ubuntu is és azon is tetten érhető, hogy pl netezni sokszor alig lehet vele, mert nagyon lassan tölt be oldalakat, főleg képeket. Ezen felbuzdulva kapott egy pár tesztet. Mindenen átment, semmi nem jelzett semmit, leszámítva a HD Tune-t, ami dobott egy attentiont az Interface CRC Error Countra. Ez HD Sentinelben is látszik, csak az nem szól érte. Erről nem tud valaki valamit, hogy mitől lehet? Igen, tudom, hogy kábel, alaplap, RAM, de nem az. Mert:
    kivettem a laptopból a HDDt, most másik gépre van kötve. Ugyanúgy ott van az a szép magas CRC error érték, szépen nő, ahányszor csak belenézek a driveba.
    Ebben kéne segítség, hogy ilyenkor mi is van. Van bármi teszt, amivel tetten érhető egy ilyen vagy bármi egyéb hiba, ami összefüggésben lehet ezzel? Teljes teszt rég futott rajta, de amikor legutóbb ment rajta chkdsk, az nem dobott semmi hibát, minden a legnagyobb rendben volt. SMART és egyéb gyors teszteken gyönyörűen remekel, csak ez a retek CRC hiba nő folyamatosan függetlenül attól, hogy egy teljesen más gépre van kötve (laptopnál eleve kábel sincs, szóval az nem lehet gond).
    A laptop amúgy egy Dell N5110, de ez szerintem elég lényegtelen most.

    Képek HD Sentinelről és HD Tune-ról:


    Tippek?

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák