Új hozzászólás Aktív témák

  • chaosmonger

    tag

    Én mostanában két dolgot is tapasztam ami jól mutatja, hogy milyen nehéz is megtalálni hogy mi az oka, ha probléma van a lejátszással.

    Én egy kis városban lakom, eddig a netet egy helyi kis kábeltv szolgáltatótól vettem, 80/10 Mbit, Samsung tv, Asus router. Tökéletesen működött a HBO GO, az esetek 98%-ában full HD-ban.
    Most a Telekom kihúzta nálunk az optikát és átmentem hozzájuk. 1000/1000 Mbit és azóta a HBO GO rendszeresen átvált SD-be. Ugyanaz a TV ugyanaz a router, az elhelyezés sem változott és ugyanazok a nézői szokások. Ja igen a szokásos: Netflix tökéletes, YT tökéletes, speedtest hozza az elvárt sebességet.
    Tehát csak a szolgáltató változott, a net papíron 10x-es és mégis jöttek a problémák. Már megvan a megoldás, mert kábelen megoldódik a gond, de mi változott akkor hogy wifin már nem működik???

    A másik még érdekesebb. Az optika az emeleten jön be a házba, a Telekom eszközbe ami egyben egy wifi router is. Ugyanazon az állványon van a hálószobai, szintén Samsung tv. Ezzel a tv-vel rácsatlakoztam a telekom wifire. Azt gondolná az ember, hogy ennél jobb nem is lehet: a routerbe jön az optikai kábel és erre wifi-vel csatlakozom a kb 30cm-re levő tv-vel. És ebben a felállásban, már a HBO applikáció is kétszer olyan lassú, a lejátszás meg egyszer sem vált át HD-ra, végig sd-ben tolja !!! A poén, hogy ha csatlakozom a tv-vel a földszinti Asus routerre 2,4 Ghz-en (Az 5 fent nem is látszik), akkor meg minden gond nélkül megy HD-ben, jobban mint a lenti tv-n. Tehát a lenti routerről visszaszórva, ami ugye ugyanúgy a telekom routerről kapja a netet kábelen.
    2 dologra gondolok: az egyik hogy esetleg itt mát túl közel is van a router és zavarja egymást a 2 eszköz, a másik, hogy a Telekom routerben valami olyan gyenge processzor van, hogy azt megérzi a HBO GO app.

Új hozzászólás Aktív témák