Új hozzászólás Aktív témák

  • stangli

    senior tag

    válasz Met #9819 üzenetére

    kerámia főzőlap és az indukciós főzőlap között az a különbség, hogy az indukciós főzőlapon olyan edényekkel tudsz sütni főzni, ami mágnesezhetőek. ha nem mágnesezhető az edény, akkor felejtsd el, hogy egy bablevest megfőzöl. továbbá az indukciós főzőlap,akkor területen melegít, amekkora az edény. amikor lekapcsolod, akkor már relatíve hideg a főzőlap, mert bele van építve valami venti, ami lefúja a meleget a felületről. a kerámia főzőlap ezzel ellentétben nem azonnal melegszik, hanem kis késéssel, a szaki nekem úgy magyarázták, hogy megértsem, hogy ha egy levest főzők és annak a főzési ideje 60 perc, akkor tanácsos 40-45perc után elzárni, mert amire az utolsókat rottyan a pörkölt, addigra be is érik az ízek, mert a hőt olyan szinten tartja a lap, hogy simán elvan. tehát a kerámia lap később melegszik, később hűl ki. az indukciós azonnal melegszik, azonnal is hűl ki, mint pl a gáz főzőlap.

Új hozzászólás Aktív témák