Új hozzászólás Aktív témák

  • Rolly

    veterán

    válasz pjen #76901 üzenetére

    Kazán miért ne vízkövesedhetne? Ha a kazánt használod melegvíz előállításra?

    Inni nem jó de ki iszik melegvizet, ha elolvasod nálunk hogy lesz (csak melegvíz lesz lágy) így egyáltalán nem szól bele a vízivásba :), ráadáásul a lágyítás calciumot veszi ki a vízből / csökkenti... 100% lágyított vizet sehol nem csinálnak... Átlag 6-os NK-s vizet hoznak létre úgy hogy a víz lágyító 0-ást tud a bypasst állítják úgy be, hogy a kevert víz 6NK-s legyen. Ez a 6 NK meg 60 mg CaO / litert jelent :) ami majdnem annyi mint a mellettem lévő Saquaro Mineral ásványvíz Ca tartalma (67,5 mg) ;)

    #76910pjen azért kell lágyítani mert a 14-16-os víz az kemény víz már :). Dunakeszin is ennyi hivatalosan, de 18 alattit még sosem mértük (általában 18-20 között van)
    0–4 nagyon lágy
    4–8 lágy
    8–18 közepesen kemény
    18–30 kemény
    30 felett nagyon kemény

    Szerintem lehet kevered az ozmózis víztisztítóval mert az bizon mindent is kiszed a vízből és utána vissza kell sózni. Ettől még abban igazad van, hogy ivásra nem ajánják tartósan a lágy vizet.

    Konyhai ivócsapnak ajánlott kemény vizet vinni, ha jól tudom

    amúgy a lágy víznek semmilyen extra íze sincs ittam már 0-ás vizet (jakuzzi feltöltésnél a regenerálás után le kell engedni a vízről a sós lét teljesen akkor amíg sós a víz nem használható jakuzzi feltöltésre ... semmi extra nincs benne ízre talán íztelenebb mint a nem lágyított víz...

    javítás: annyit javítok, hogy más ásványi anyagok mennyiségét is csökkentheti a vízlágyítás, de nullára nem a bypass / 6-9 közötti NK beállítása maitt...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák