Új hozzászólás Aktív témák

  • stellaz

    addikt

    válasz Eugene Roe #71393 üzenetére

    Tojáshoz már én is gondoltam egy teflonosra, de még nem vettem végül. Szénacélból van pizza sütő lap, teljesen jó, de serpenyőből azért én kompromisszumosnak érzem, a beleégett cuccokat kivakarni belőle nem egyszerű, ha csak nem akarod megint "kiégetni", rozsdásodik, stb. Próbálkoztam vele, de serpenyőbe én inkább nyűgnek éreztem. A hőt sem tartja jobban szerintem, mert a szénacél elég vékony cucc, a jobbak is "csak" 3 mm körül vannak. Az öntöttvassal hasonlóak a problémák, de az még egy tonna is ráadásnak.
    A savas ételekhez valóban jobb lehet a zománcozott cucc, de szerintem inkább ott is a tárolás esetében van jelentősége, az elkészült ételt meg úgyis üvegedénybe teszem, aztán jónapot.

    Nekünk ez az egy serpenyőnk van + 2 kisebb, egy közepes és egy nagy rozsdamentes fazék, ezzel megoldunk mindent, nem kell félteni őket, nem nagyon tud rajtuk mi tönkre menni. Talán a tojáshoz kellene egy teflonos serpenyő, aztán ennyi. Mondjuk az is olyan, hogy aki szereti azt a sült tojás ízt, annak jó ez is, mert ha forró a serpenyő, akkor nem ragad le.

    Persze mindenkinek más vált be, mások az igényei.

    Mosogatógéppel mi a baj? :) Rozsdamentes acélnak semmit nem árt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák