Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    Néhány nap tapasztalata a Xiaomi handheld 1C-vel: szívóerőben picit elmarad az előző porszívómtól, így leginkább a motoros fejekkel hatékony.

    A két szűkítőfejen lévő, kitolható kefe sörtéje nagyon vékonyka (4-5 milliméter), és ritka elrendezésű. Emiatt pedig elég sok levegőt mellészív. Egyelőre még nem jöttem rá, hogy hol venném így a kefének hasznát. :F Még szerencse, hogy megtartottam a másik porszívóm bútortisztító fejét, amin kellően vastag (20 milliméter), és sűrű elrendezésű a sörte. Ezzel már hatékonyan eltávolja a port a bútorokról.

    A motoros padlótisztító fej nagyon könnyen navigálható, viszont ennél is érzek némi hiányosságot. Jó lett volna például, ha a burkolat elejét és oldalát ellátják valami gumiszerű "övvel", vagy más koptató anyaggal, ami védi a mosólábazattól, és tompít, ha nekikoppan valaminek. Tartok tőle, hogy ha egyszer véletlenül, az áttetsző műanyag burkolat, picit erősebben nekikoccan például az alu szekrénylábak élének, akkor lepattan belőle egy kis darabka, vagy megreped. De amúgy más gond nincsen vele, szépen fel lehet vele takarítani a hidegburolatot.

    Ja, és bitang jól tudom használni az orrszi porszit! Tudom, erre a célra inkább egy olcsó, leharcolt porszívót kellene bevetni, amiért nem kár, ha netán leég a motorja. De megmondom őszintén, a gyerek orrának leszívásához eleve utáltam elővenni a vezetékest...főleg, amikor már lefekvéshez készülődtünk, és még ki kellett vennem az előszoba szekrényből a porszívót, átgörgetni a hálószobába, bedugni a vezetéket, a gégecső közelébe leültetni a gyereket... A kis Xiaomival nincs ilyen vesződés.

    Összességében, arra a célra, hogy kiegészítse a robotot hidegburkolaton, illetve hogy portalanítsam a bútorokat, könyveket, eltávolítsam a pókhálót, eddig bevált. Viszont a szűkítőfejeken lévő, keskeny sörték lényegét továbbra sem értem.

Új hozzászólás Aktív témák