Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz Grande Ale #37074 üzenetére

    Ne haragudj, de miből gondolod, hogy a fórumtársaknál lévő hűtőkben a tárcsa mindenkinél ugyanolyan értékre állítja a belső hőmérsékletet? Továbbá, ha valaki azt mondja, hogy kettes, akkor az úgy biztos jó (neked is)?
    Nekem pl. gond volt a Siemens hűtőmmel, ötösön sem hűtött úgy, ahogy azt én elvártam volna. Kijött a szerelő, megmérte, azt mondta jó ez. Mondom, szerintem nem, ezt a hőmérsékletet 2-3-ason is kellene tudnia. Erre azt mondta, szükségtelen, de ha nekem ez a kívánságom, ő be tudja úgy állítani, hogy ezt a hőfokot 3-asra tekerve érje el (de választhatok ketteset vagy 4-eset is)...
    Ez olyan, mint amikor Joli néni meséli Mari néninek, hogy 4-esen volt a konvektor télen és csak 20ezer Ft-ot fizetett havonta. Joli néninek meg csak 3-ason volt, ő meg 35-öt. De azzal senki nem foglalkozik, hogy a konvektor szabályzója kinél hogyan van beállítva, mekkora légköbmétert fűtenek, milyen a lakás tájolása, stb..

    Nem ennek van jelentősége, tedd úgy, ahogy Csabroncka írta: mérd a belső hőmérsékletet. Az már más kérdés, hogy ezt hogyan, melyik részen és milyen eszközzel teszed. Van, aki azt mondja, nem a levegő hőmérsékletét kell mérni, hanem mondjuk hűtőben tárol vízét. Nálam a szerelő szondával mért.

Új hozzászólás Aktív témák