Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz Varoz #26057 üzenetére

    "ott a kép és rajta totál egyértelműen ikonokkal, tehát nyelv függetlenül..."

    "Nyelv függetlenül" mit jelent a '6 M'? És ha '6 L' (románul: luná) lenne odaírva? Meg ugye magyarul is hónap, nem pedig 'mónap'. Ezen nincs mit szépíteni: megfeledkeztek arról az 1-2 országról, ahol a hónap kezdőbetűje nem M. Egyébként ha nagyon kukacoskodó akarok lenni, és szigorúan a piktogramokra hagyatkozunk, akkor az a képen azt jelöli, hogy a szűrő 6 hónap után újrahasznosítható; nem pedig azt, hogy cserélendő. A szemetes ugyanis lemaradt a recycle ikon körül.
    Pont az ilyen félreértések miatt rendelkezik úgy a törvény, hogy "a használati és kezelési útmutatónak közérthetőnek és egyértelműnek kell lennie". Hogy akár egy 75 éves nénike is könnyen értelmezze...

    "...ehhez képest az Electrolux van olyan önzetlen, hogy a felét állja a kolléganőd hibájának és még őket hibáztatjátok?"

    :) Minek a felét állja? Kiskereskedelmi áron 10175 Ft a motor ára. Ők meg olyan 5 dollár körül szerzik be nagy tételben Kínából (lásd: aliexpress).
    Arról nem beszélve, hogy még a leghitványabb porszívóban is van túlmelegedés elleni védelem, így nem egyenes következmény az, hogy egy ki nem cserélt szűrő miatt leég a motor. Számomra ez nem önzetlenség, hanem inkább beismerés, hogy ők is hibáztak. 50%-os jótállás nem létezik.

Új hozzászólás Aktív témák